Mor l'actor Ryan O'Neal, protagonista de "Love Story", als 82 anys

Pare d'una nissaga d'actors, Ryan O'Neal va protagonitzar algunes de les pel·lícules més taquilleres de la dècada dels 70

Actualitzat

L'actor nord-americà Ryan O'Neal ha mort aquest divendres als 82 anys a Los Angeles, Califòrnia.

La carrera, com a actor d'O'Neal, es va enfilar quan va obtenir un paper a la telenovel·la nocturna «Peyton Place» l'any 1964, interpretant durant cinc anys Rodney Harrington en més de 500 capítols. 

Va protagonitzar algunes pel·lícules icòniques a la dècada dels anys 70, com la romàntica "Love Story", al costat d'Ali MacGraw, o "Paper Moon", on apareixia la seva filla Tatum O'Neil, que amb només 10 anys va aconseguir un premi Oscar pel seu paper. 

Amb "Love Story", Ryan O'Neal va estar nominat als Globus d'Or i l'Oscar, que mai va aconseguir.

Més tard va treballar a les ordres de Stanley Kubrick a "Barry Lyndon", una sàtira social que explorava els costums del segle XVIII. 

També ha participat en la sèrie de televisió "Bones" entre 2006 i 2017.

Casat en tres ocasions, la seva última parella va ser la també actriu Farrah Fawcett, que va morir l'any 2008 a causa d'un càncer.

En els últims anys, O'Neal havia tingut alguns problemes amb la justícia nord-americana. El 2009 el van condemnar a seguir un programa de desintoxicació de 18 mesos després que la policia el va detenir a ell i el seu fill Redmond en possessió de metamfetamina a la seva casa de Malibú. 

La defunció l'ha comunicat el seu fill Patrick O'Neal en una publicació a Instagram on assegura que la marxa de l'actor "deixa un enorme buit a les seves vides".

 

 

 

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut