Mor Juli Mira, reconegut actor valencià que va participar en sèries de TV3

L'actor alcoià ha mort als 75 anys després d'una llarga carrera al teatre, el cinema i la televisió

RedaccióActualitzat

L'actor d'Alcoi Juli Mira ha mort aquesta matinada de dissabte al seu poble natal, segons ha confirmat l'alcalde de la població, Toni Francés, en una piulada.

Mira, que tenia 75 anys, és un dels actors valencians més reconeguts amb una llarga carrera al teatre, el cinema i la televisió.

Nascut el 1949, va debutar al teatre amb 23 anys amb el grup de teatre amateur d'Alcoi La Cazuela. El 1978 va arribar la seva primera pel·lícula, "La portentosa vida del pare Vicent".

Al cinema, Mira va participar en pel·lícules "Gràcies per la propina" (1996), de Francesc Bellmunt; "El mar" (1999), d'Agustí Villaronga, i "L'illa de l'holandès" (2000), de Sigfrid Monleón.

A la televisió, era una cara coneguda i va fer nombrosos papers secundaris a sèries que han marcat època. A TV3 el vam poder veure en el paper de Ventura Vergés a "Ventdelplà" i en el de doctor Joan Grimau a "Porca misèria". També va sortir a "Crims" amb Emma Vilarasau i a "La Riera".

A la televisió valenciana --llavors Canal 9-- va sortir a "Herència de sang", "Negocis de família" i "A flor de pell". A À Punt ha tingut les seves aparicions més recents a "Desenterrats" i "La fossa".

A les televisions espanyoles, va tenir un paper a "Hospital Central", entre d'altres.

Mira també va dedicar-se un temps al doblatge a l'inici de la seva carrera com a actor, als anys 70.

L'any 2021 va rebre la distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana i el 2022 l'Ajuntament d'Alcoi va concedir-li el Premi 9 d'Octubre.

ARXIVAT A:
ObituariTelevisióCinemaTeatre
Anar al contingut