L'abat es va llicenciar en teologia per l'Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat del Vallès (Europa Press/Monestir de Poblet)

Mor Josep Alegre, abat emèrit de Poblet, després d'una malaltia "curta i inesperada"

Va ser abat del monestir del 1998 al 2015 i la comunitat en destaca la "discreció i senzillesa"

L'abat emèrit del monestir de Poblet Josep Alegre ha mort aquest divendres després d'una "curta i inesperada" malaltia, segons informa el monestir en un comunicat.

Alegre va néixer a Vallobar, al Baix Cinca, el 1940. Tenia 83 anys i era monjo des d'en feia 27, i va ser abat de Poblet durant 17 anys, del 1998 al 2015, quan el va substituir l'abat actual, Octavi Vilà.

Va ser un clar defensor de l'obertura de l'Església als laics, del diàleg i de promoure els valors de senzillesa i humilitat.

"El seu servei abacial a la comunitat va estar marcat per la discreció i la senzillesa, amb una preocupació especial per la formació de les noves vocacions que, en aquells anys, fluïen al monestir", destaquen des de Poblet.

A més, Alegre era mestre i teòleg i va presidir els monestirs de la congregació cistercenca de la Corona d'Aragó.

Com recull Catalunya Religió, dos dies abans de morir va rebre la santa unció del seu amic i cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, envoltat de tota la comunitat.

Dilluns al matí s'oficiarà la missa i l'enterrament d'Alegre.

ARXIVAT A:
ObituariReligió
Anar al contingut