Girona

Mor en un assalt a casa seva el president de la principal patronal gironina

La investigació policial apunta cap als mateixos lladres que fa tres setmanes ja van intentar assaltar la casa de Jordi Comas Matamala, president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona. Aleshores, es va disparar l'alarma i els lladres van fugir. Arran d'aquest intent, Comas i la seva dona haurien encarregat la instal·lació d'un nou sistema de seguretat.

Actualitzat
Jordi Comas Matamala, president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona, ha mort després que uns desconeguts van entrar a casa seva a robar. Els fets van passar a Platja d'Aro a quarts de dotze de la nit. Els assaltants, tres encaputxats, van entrar amb violència al domicili i van lligar de mans i peus l'empresari i la seva dona. A ell li van tapar la boca amb un mocador per evitar que cridés i a la seva dona també l'haurien agredit, segons ha confirmat un nebot.

Comas, de 67 anys i amb problemes de salut, s'hauria asfixiat, una qüestió que l'autòpsia haurà de confirmar. Els assaltants van arreplegar objectes de valor (se sap que, com a mínim, joies) i van fugir.

A la casa també hi havia una tercera persona, un discapacitat que Comas acollia per cuidar la finca, que viu a la planta inferior i que no va sentir res del que va passar. Els Mossos d'Esquadra inspeccionen el lloc dels fets per recollir el major nombre d'indicis que donin pistes sobre l'autoria de l'assalt. Es dóna el cas que fa tres setmanes un grup de lladres ja va intentar assaltar la casa de Comas, situada al centre mateix de Platja d'Aro, però van fugir quan va saltar l'alarma.

De fet, fonts properes al cas com un nebot de la víctima, Jordi Díaz, han confirmat que la investigació apunta als autors de l'assalt de fa tres setmanes. "Suposem que són els mateixos", ha explicat Díaz, que ha explicat que Comas i la seva dona havien encarregat la instal·lació d'un nou sistema de seguretat, però que suposaven que els fets no es repetirien si ells eren a dins de l'habitatge. "No entenem com uns desaprensius li han pogut treure la vida per agafar quatre rals", ha dit Díaz.

Empresari molt conegut


Jordi Comas era president de la patronal gironina FOEG, i propietari de diversos hotels a Platja d'Aro: Aromar, Costa Brava, S'Agaró i Aradi. Actualment també era vicepresident de la Federació d'Hostaleria de Girona, vicepresident de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i vicepresident de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria de la Costa Brava Centre.

Un minut de silenci per un empresari molt conegut

La seva mort ha causat commoció a Platja d'Aro, on era molt conegut i on s'ha fet un minut de silenci aquest migdia. Unes 200 persones s'han concentrat per condemnar la mort de l'empresari. En aquesta concentració hi havia l'alcalde de la població, Joan Giraut, i també el de Girona, Carles Puigdemont. Les mostres de condol, de fet, arriben de tot el món empresarial gironí i català.

Des d'aquest dilluns al migdia, les tres banderes de l'Ajuntament de Platja d'Aro onegen a mig pal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut