L'actor Benjamin Zephaniah als British Academy Television Awards el 2022 (Reuters)

Mor el poeta i actor de "Peaky Blinders" Benjamin Zephaniah als 65 anys

El polifacètic artista ha mort a conseqüència d'un tumor cerebral que li van diagnosticar fa vuit setmanes

Molts el recordaran per interpretar al predicador Jeremiah Jesus, a la coneguda sèrie "Peaky Blinders", però Benjamin Zephaniah, que ha mort aquest dijous als 65 anys, era per sobre de tot escriptor i poeta

El polifacètic artista ha mort a conseqüència d'un tumor cerebral que li van diagnosticar fa només vuit setmanes. La seva família ha lamentat la seva mort a través de les xarxes socials, on destaquen que Zephaniah va ser un "veritable pioner i innovador que va donar molt al món".

"A través d'una carrera sorprenent que inclou un corpus enorme de poemes, literatura, música, televisió i ràdio, Benjamin ens deixa un llegat alegre i fantàstic", assegura la família:

Nascut a Birmingham i de mare jamaicana, Zephaniah va haver de deixar l'escola amb només 13 anys a causa de la dislèxia, que li impedia llegir i escriure correctament.

Tot i això, va publicar el seu primer llibre de poemes, "Pen Rhythm", als 22 anys, després de mudar-se a Londres.

I al llarg de la seva vida va escriure 14 poemaris, cinc novel·les, una biografia de no-ficció, cinc llibres infantils i set obres de teatre, entre altres. A més d'escriure, l'artista va enregistrar nombrosos discos, set d'ells d'estudi.

Entre els molts reconeixements que va rebre durant la seva trajectòria, destaca la candidatura a millor autobiografia en els National Book Awards amb l'obra "La vida i rimes de Benjamin Zephaniah", o ser considerat un dels cinquanta millors escriptors de la postguerra per la revista The Times.

 

ARXIVAT A:
LiteraturaMúsicaSèries
Anar al contingut