Fernando Delgado ha compaginat durant dècades periodisme, escriptura i política (EFE/ Biel Aliño)

Mor el periodista i escriptor Fernando Delgado als 77 anys

Durant la seva carrera va rebre diferents guardons, com ara el Premi Ondas, l'Antena de Oro, el Premi Planeta i el Premi Azorín

RedaccióActualitzat

El periodista i escriptor Fernando Delgado ha mort aquest diumenge, als 77 anys.

Guanyador del Premi Planeta, Delgado va ser diputat a les Corts Valencianes pel Partit Socialista entre el 2015 i el 2019. Ha estat l'expresident de la Generalitat Valenciana Ximo Puig qui ha fet pública la defunció en un missatge a X (Twitter):

 

 

Nascut a Santa Cruz de Tenerife, Fernando Delgado va treballar com a periodista en diversos mitjans com la Cadena SER, Ràdio 3 i RNE --cadena que va dirigir--. També va ser presentador dels informatius de Televisió Espanyola i va ser membre del Consell de RTVE.

Entre altres reconeixements per la seva faceta de periodista a la ràdio i la televisió, va rebre el Premi Ondas i el Premi Antena de Oro per la seva tasca al capdavant de l'informatiu de la televisió pública espanyola.

Premi Planeta 1995

Guanyador del Premi Planeta en l'edició del 1995 amb l'obra "La mirada del otro" i del Premi Azorín per "Sus ojos en mí", en la seva carrera com a literat també ha estat distingit amb el Premi Pérez Galdós i el Benito Pérez de Armas.

L'any 2005 va deixar el periodisme actiu per dedicar-se en exclusiva a la literatura. Ha publicat novel·les, llibres de poemes, cròniques i assajos. És autor d'obres com "Exterminio en Lastenia", "La mirada del otro" o "Sus ojos en mí".

L'editorial Planeta, en què Delgado ha publicat diverses novel·les, també ha lamentat la mort del periodista i escriptor. Fernando Delgado ha estat membre del jurat del Premi Planeta les últimes deu edicions.

 

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut