Terricabras va ser membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans (ACN/Norma Vidal)

Mor el filòsof i polític Josep-Maria Terricabras

Era especialista en filosofia contemporània i va ser eurodiputat per ERC del 2014 al 2019

RedaccióActualitzat

Josep-Maria Terricabras ha mort aquest dimarts als 77 anys. El filòsof era catedràtic emèrit de la Universitat de Girona i va ser membre del Parlament Europeu per ERC entre els anys 2014 i 2019, etapa en què va ser nomenat president del grup de l'Aliança Lliure Europea a l'eurocambra.

Nascut el 1946 a Calella, al Maresme, Terricabras era llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, on també es va doctorar en Filosofia i Ciències de l'Educació.

La seva trajectòria en l'àmbit universitari també va passar per la Universitat de Münster, a Alemanya, al Saint John's College de Cambridge, al Regne Unit, i a la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, als EUA.

La seva especialitat era la filosofia contemporània, centrada en l'obra de Ludwig Wittgenstein.

També va ser membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans, president del Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics i membre de l'Assemblea Nacional Catalana.

L'alcalde de Girona, la ciutat on residia, ha confirmat la notícia a través de la xarxa social X, on ha qualificat Terricabras d'"activista pels drets humans, independentista, savi entre els savis, amic i estimat".

"La pèrdua per Girona i els Països Catalans és gegant. El trobarem molt a faltar", ha afirmat Lluc Salellas, a més de transmetre "una abraçada a la família":

També s'ha pronunciat a través d'X Oriol Junqueras, que ha recordat que amb el filòsof van "parlar, somiar i treballar per un nou país i una nova Europa, per un món millor". "Se'n va un amic i el país perd un d'aquells homes que no ens podíem deixar predre", considera el líder d'ERC:

Terricabras va participar en diversos espais televisius i va tancar la candidatura d'ERC per la demarcació de Girona com a independent a les eleccions del 2012.

Més tard, el 2014, va ser el candidat dels republicans a les eleccions al Parlament Europeu i va ser la llista més votada a Catalunya.

ARXIVAT A:
ERC
Anar al contingut