El dibuixant de còmics català Enric Badia
El dibuixant de còmics català Enric Badia

Mor el dibuixant Enric Badia, conegut per les tires de la superheroïna Modesty Blaise

Dibuixar la icònica superheroïna Modesty Blaise per al britànic "Daily Express" el va convertir en un ídol mundial

El món del còmic està de dol per la mort del barceloní Enric Badia (1930-2024), un dels historietistes i il·lustradors més internacionals.

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona n'ha informat del traspàs aquest diumenge, a través de la xarxa social Twitter/X.

 

La icònica superheroïna Modesty Blaise

Badia, que ha mort als 93 anys, va iniciar-se en la professió com a assistent del prestigiós dibuixant Emilio Freixas. El 1947 va començar a treballar de manera independent col·laborant amb publicacions com "El Coyote", "KKO", "Sentimental" o "Héroes bélicos".

El 1953 va fundar Estudios Alex, per impartir cursos per correu. També va treballar per Editorial Bruguera i Íbero Mundial de Ediciones fent historietes, entre d'altres, que apuntaven al públic femení.

A partir de 1958, la seva carrera es va internacionalitzar i les seves historietes van arribar als Estats Units, la Gran Bretanya, França o Itàlia.

El 1970 va ser seleccionat per dibuixar la tira de premsa d'aventures de la icònica superheroïna Modesty Blaise per al diari brintànic Daily Express. Un treball que va marcar la seva consagració definitiva al món del còmic.

Badia va dibuixar moltes de les sèries de la icònica superheroïna Modesty Blaise (badiaromero.eu)

I entre el 1978 i el 1986 va publicar la seva pròpia tira al diari londinenc The Sun. "Axa", una història de fantasia i ciència-ficció.

Aquestes dues tires van ser editades posteriorment a Espanya per Planeta DeAgostini.

Retirat de la professió feia uns anys, a 88 anys va autoeditar-se un recopilatori de les seves obres, titulat "Legends of comic".

 

 

ARXIVAT A:
ObituariCòmic
Anar al contingut