Pere Tapias
Pere Tapias

Mor el cantautor i gastrònom Pere Tapias als 70 anys

La seva població, Vilanova i la Geltrú, li concedirà la Medalla de la Ciutat a títol pòstum

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada ha mort Pere Tapias als 70 anys. Feia setmanes que estava ingressat a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes per una malaltia del fetge.

Pere Tapias es deia en realitat Joan Collell, i el sobrenom li va venir amb el seu primer disc.

Nascut a Vilanova i la Geltrú, d'on va ser durant 10 anys defensor de la ciutadania, va deixar la feina d'advocat per agafar la guitarra i pujar als escenaris. A finals dels seixanta, Els Setze Jutges no el van admetre, però el van orientar cap a la cançó irònica i informal, on va triomfar amb títols com "La tia Maria", "La moto", "El progressista" o "Footing".

La seva població, Vilanova i la Geltrú, li concedirà la Medalla de la Ciutat a títol pòstum.

 

Però també amb "Passeig del Carme", dedicada al conegut passeig de Vilanova. A finals dels 80 es va dedicar a la ràdio i a la televisió, on va introduir la seva nova passió, la gastronomia, que veia molt relacionada amb la cançó.

 

L'any 2001 va publicar un recopilatori titulat "Les meves cançons" i va fer algunes actuacions per tot Catalunya. El 2016 se li va fer un homenatge a Vilanova amb motiu dels 70 anys, en què va col·laborar Catalunya Ràdio, l'emissora on va informar de gastronomia durant més de 20 anys.

L'article d'en Ricard Ustrell: "El meu amic Pere Tapias"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut