Carles Soler i Perdigó
Carles Soler i Perdigó ha mort aquest dissabte a les 5 de la matinada (Bisbat de Girona)

Mor el bisbe emèrit de Girona Carles Soler, als 91 anys

Va estar 7 anys i mig al capdavant de la diòcesi de Girona

El bisbe emèrit de Girona Carles Soler i Perdigó ha mort aquest dissabte als 91 anys. Ha estat a les 5 de la matinada a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona.

Soler va ser bisbe de Girona durant 7 anys i mig: des del 16 de desembre del 2001, un mes i mig després de ser nomenat, fins al 16 de juliol del 2008, quan, havent complert els 75 anys, el papa Benet XVI va acceptar la seva renúncia.

Francesc Pardo el va substituir com a nou bisbe de la diòcesi. Des de la seva jubilació episcopal, i fins fa pocs mesos, col·laborava amb les parròquies de l'arxiprestat de Banyoles.

Nascut a Barcelona el 12 de setembre del 1932, va estudiar Peritatge Mercantil i, després, Humanitats i Filosofia al Seminari de Barcelona. Era llicenciat en Teologia i en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. 

Va ser ordenat prevere a la Capella del Col·legi Espanyol de Roma el 19 de març del 1960.

Abans de ser bisbe de Girona, va ser bisbe auxiliar de l'arquebisbat de Barcelona. En aquell temps, va ser, entre d'altres, professor del Seminari Menor, rector del Seminari Menor, jutge diocesà o consiliari diocesà de Dones d'Acció Catòlica.

A la Conferència Episcopal Espanyola, va formar part de la Comissió Episcopal del Clericat, va ser president del Comitè per al Diaconat Permanent (1992-2001), membre de la Comissió Episcopal de Pastoral i responsable de Turisme, Santuaris i Pelegrinatges (2001-2008).
 

La diòcesi de Girona destaca la seva generositat

En una carta adreçada als diocesans, l'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer, ha destacat el "servei generós i desinteressat" del bisbe Carles durant el ministeri. 

"Per a molts, va ser un pare espiritual que ens va acompanyar en diferents etapes de la nostra vida. Home de consell i que ajudava a afrontar els problemes de cada dia amb serenor, paciència i amb una gran esperança", assenyala, i afegeix: "Per ell, el ministeri episcopal es resumia en dues paraules: servei i donació".

La missa serà aquest dimarts, 12 de desembre, a les 11 del matí a la catedral de Girona. La capella ardent estarà oberta des de les 9 fins a les 10.30 del matí.
 

 

ARXIVAT A:
ObituariReligió
Anar al contingut