"Fletch", rere del teclat en un concert de Depeche Mode el 2017
"Fletch", rere del teclat en un concert de Depeche Mode el 2017

Mor Andy "Fletch" Fletcher, teclista de Depeche Mode

Amic d'infantesa de Martin Gore, va incorporar-se a la banda com a teclista rere els sons de sintetitzador i, posteriorment, com a baixista de la banda britànica

Actualitzat

El músic Andy Fletcher, "Fletch" per als amics, ha mort aquest dijous als 60 anys. Nascut a Nottingham, va créixer a Basildon on, a l'escola, va conèixer el que acabaria sent un dels membres de Depeche Mode, Martin Gore.

A finals dels setanta, amb Gore va formar un grup anomenat French Look, l'embrió del que, anys després, amb la integració del cantant David Gahan, va convertir-se en un dels conjunts abanderats del pop electrònic amb cançons mítiques publicades especialment a la dècada dels vuitanta i els noranta.

La banda britànica ha anunciat la trista notícia al seu compte de Twitter, en un comunicat de tres paràgrafs retolat sobre un fons negre:

 

"Estem commocionats i plens de tristesa per la prematura defunció de l'estimat amic, membre de la nostra família i company de banda Andy 'Fletch' Fletcher.

El Fletch tenia un autèntic cor d'or i sempre hi era quan el necessitaves, una conversa animada, un somriure, o una pinta freda."

I, en el darrer paràgraf, David Gahan i Martin Gore han convidat a respectar la intimitat familiar del seu company. "Els nostres cors estan amb la seva família i demanem que els tingueu en el pensament i respecteu la seva intimitat en aquest moment difícil".

"Fletch" va partircipar en els treballs de Depeche Mode des de l'any 1981, com a vocalista, baixista i teclista del sintetitzador de la banda. Els sons electrònics van ser un dels segells del conjunt fundat a Basildon tot just un any abans.

De fet, des dels inicis, el grup es va incloure en el gènere de l'anomenat synthpop. Poc després va evolucionar i es van distanciar del so més electrònic i hi va sumar instrumentació més pròpia del rock amb l'ús de guitarres i bateries.

Amb el pas dels anys, també van anar aprofundint les lletres de les cançons i van guanyar en popularitat gràcies a les posades en escena en els concerts, com aquesta a Berlín, l'any 2009, en què interpreten "Enjoy the silence", un dels seus temes més icònics.

Amb una carrera prolongada, Depeche Mode ha venut, al llarg de la seva trajectòria, més de cent milions de discos arreu el món. Considerat un membre secundari del grup per la seva, en teoria, poca traça per a la música, "Fletch", a part de la contribució musical i en els directes, en els primers anys, va assumir el management del grup.    

Ara, la banda es queda sense un dels membres fundacionals, ja que, inicialment, la formaven el teclista i compositor Vince Clarke, Martin Gore, el vocalista Dave Gahan i el mateix Fletcher. Clarke va deixar la banda a finals de 1981 i va ser substituït dos anys més tard per Alan Wilder.

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
Anar al contingut