Catalunya

Mor als 91 anys l'escriptor Jordi Pere Cerdà, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

La trajectòria de l'escriptor Jordi Pere Cerdà (pseudònim d'Antoni Cayrol) ha estat reconeguda amb el Premi de la Crítica Serra d'Or (1985); la Creu de Sant Jordi (1986); el Premi de Literatura de la Generalitat (1989); el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1995); el Premi Nacional de literatura (1999) i el Premi Méditerranée Rousillon (2007). També va ser director de la Llibreria Catalana a Perpinyà i va participar en la creació del Grup Rossellonès d'Estudis Catalans.

Actualitzat
Cayrol, conegut pel pseudònim "Jordi Pere Cerdà", ha destacat en teatre amb "Quatre dones i el sol", que, després de l'estrena al teatre Romea de Barcelona el 1964, s'ha muntat diverses vegades, tant en la versió original catalana com traduïda al francès.

En narrativa, va començar amb amb les "Contalles de Cerdanya" (1961), va seguir amb "Col·locació de personatges en un jardí tancat" (1984) i, finalment, va escriure la novel·la "Passos estrets per les terres altes" (1998).

La seva obra ha estat molt influïda per la seva vida quotidiana a la muntanya. El gruix de la seva poesia es va recollir en els volums "Obra poètica" (Barcino, 1966) i "Poesia completa" (Columna, 1988), i va ser escrita durant els anys que va viure a Sallagosa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut