Miguel López, "El Hematocrítico"
Miguel López era conegut a les xarxes com El Hematocrítico (Europa Press)

Mor als 47 anys l'escriptor i educador Miguel López, El Hematocrítico a les xarxes

López es va fer molt popular a la xarxa social X, abans Twitter, pel to humorístic amb què parlava de l'educació i de la cultura

RedaccióActualitzat

L'escriptor i educador corunyès Miguel López, conegut a les xarxes com El Hematocrítico, ha mort aquest dilluns als 47 anys després de tenir un infart de miocardi.

La seva parella i coescriptora d'alguna de les obres de López, Ledicia Costas, ha comunicat la mort en un missatge a X. 


López, professor d'educació infantil i primària, va fer-se popular a les xarxes socials per l'humor amb què parlava de criança i de cultura.

Va escriure obres com "El bosc dels contes", "Llegendes del pati", "La Rapunzel té polls", el "Quadernet" d'escriptura divertida" o la sèrie de "Max Burbuja", a més d'"El Hematocrítico de l'art" --on reinterpretava els títols de les obres d'art més conegudes-- i "Drama al portal", que van néixer dels seus exitosos blogs a internet.

Aquest dimecres està previst que es publiqui el seu últim llibre infantil, "Leo no sabe jugar".

L'any passat va sortir al mercat "Escolta'ls! Per una criança amb empatia", una obra adreçada al públic adult en què compartia la seva visió sobre l'educació com a pare i educador. "La gent no vol escoltar com ha de criar els seus fills, però necessita que li diguin la veritat", va explicar en una entrevista a EFE quan el va publicar.

També hi reivindicava la necessitat que els infants tinguin temps per no fer res. "Abans, els nens érem poc més que el gat, a casa. Ara tot gira al seu voltant. No em sembla natural aquest canvi de jerarquia: dissabte, concert, taller, aniversari i tirolina… No tenen un moment per perdre'l. No els ensenyem a avorrir-se. Abans et portaven a casa de la teva tia i quan preguntaves 'Què faig?', et deien: 'No tocar els collons'. I et buscaves la vida", va dir en una entrevista a El País.

Anar al contingut