Ágata Lys, fotografia el 1995 a Barcelona
Ágata Lys ha mort als 67 anys a Marbella. La foto és del 1995 (EFE/Toni Albir)
Madrid

Mor Ágata Lys, mite del cinema del "destape" i actriu de "Los santos inocentes"

La intèrpret va morir fa un mes i mig, però la defunció no ha transcendit fins ara

RedaccióActualitzat

Ágata Lys, tot un mite del cinema eròtic de la transició espanyola, ha mort als 67 anys. Tot i ser una estrella del cinema del "destape", ha mort en l'oblit i la defunció no ha transcendit fins al cap d'un mes i mig.

Nascuda a Valladolid el 1953, Margarita García San Segundo, que és com es deia realment, va morir el 12 de novembre a Marbella, sense que es coneguin les causes de la defunció. Estava a punt de fer 68 anys.

La Unió d'Actors i Actrius ha anunciat el decés.

Ágata Lys es va fer molt coneguda com a hostessa del conegut concurs televisiu "Un, dos, tres" a la dècada dels 70. D'aquí va passar al món del cinema.

Va esdevenir un mite del cinema eròtic, en què va treballar amb directors com Juan de Orduña i Pedro Lazaga i en pel·lícules com "Deseo carnal" o "El erotismo y la informática". L'èxit que va tenir va ser gran i, tenyida de ros, se la va arribar a definir com la Marilyn Monroe espanyola.
 

Carrera consolidada després del mite eròtic

Ágata Lys, com a doña Pura a Los Santos Inocentes
Ágata Lys, com a doña Pura a "Los santos inocentes" (Europa Press)

Lys, però, va consagrar-se més enllà d'aquesta etapa, principalment per l'actuació a la multipremiada "Los santos inocentes", de Mario Camus, en què interpretava l'amant del señorito Iván (Juan Diego).

També va treballar sota la direcció de Richard Lester a "El regreso de los mosqueteros", amb Carlos Saura a "Taxi" i amb Fernando León de Aranoa a "Familia".

Va protagonitzar diversos papers al teatre, on va debutar als 17 anys com la doña Inés de "Don Juan Tenorio" al Teatre Lope de Vega de Valladolid, i també va treballar a la televisió, amb col·laboracions en sèries com "Amar en tiempos revueltos".

El món de la interpretació l'ha acomidat a les xarxes socials.

 

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut