Montserrat Torrent en el concert per celebrar els seus 95 anys
Montserrat Torrent en el concert per celebrar els seus 95 anys

Montserrat Torrent, la reina de l'orgue, compleix 95 anys sense deixar de tocar

Montserrat Torrent ofereix un dels concerts més emotius de la seva vida per celebrar els 95 anys

RedaccióActualitzat

Gran mestra de l'orgue, innovadora i divulgadora. Montserrat Torrent ha complert aquest dissabte 95 anys i ho ha fet a la seva manera: oferint un recital a l'església de Sant Felip Neri de Barcelona.

L'artista en actiu més longeva de l'estat espanyol ha interpretat obres d'Aguilera de Heredia, Frescobaldi, Banchieri, Pachelbel i Mozart, i a partir de demà comença una petita gira de concerts a Madrid i Burgos.

En aquest vídeo es pot veure un breu fragment de la seva interpretació:

 

Tot i que l'instrument que ha fet servir no és encara l'orgue barroc dissenyat per ocupar aquest espai i que acabarà portant el seu nom, l'artista barcelonina ha demostrat que continua sent un referent pel seu rigor acadèmic i la calidesa i musicalitat de les seves interpretacions.

La seva irrecuperable sordesa i l'emoció de celebrar el seu aniversari tocant no li han impedit valorar l'actuació. Assegura que ha estat un dels concerts més emotius de la seva vida, però que tocar Pachelbel l'ha centrat:

 

La gran mestra de l'orgue català

Montserrat Torrent és un referent en la interpretació de l'orgue. Amb una carrera de més de 70 anys, destaca tant pel seu art com pel seu mestratge, formant generacions d'organistes. Des del 1957 ha tingut una llarga trajectòria pedagògica, que ha compaginat amb concerts, premis internacionals i recerca sobre les diferents formes d'interpretació de l'instrument.

L'any 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1996, el Premi Nacional de Música de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut