El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
Madrid

Montoro xifra en 6.000 els alliberats sindicals de totes les administracions que hauran de tornar a la feina

En l'administració general de l'Estat, se n'eliminaran 2.000 i en quedaran 1.000 dedicats esclusivament a les labors sindicals. Montoro diu que aquests treballadors podran continuar defensant "legítimament" els interessos dels seus companys, però sense la dedicació exclusiva.

RedaccióActualitzat
Després d'afirmar que tant la pujada d'impostos com la retallada de sous públics no s'han fet per rescatar els bancs, sinó per poder continuar pagant les nòmines dels treballadors públics, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha posat xifra als alliberats sindicals de l'administració pública que hauran de tornar al seu lloc de treball: 6.000. Es tracta del 66% dels alliberats sindicals del total de les administracions.

En l'administració general de l'Estat, se n'eliminaran 2.000 i en quedaran 1.000 dedicats exclusivament a les labors sindicals.

En resposta al diputat socialista, Valeriano Gómez, Montoro ha afirmat que "ningú traurà l'estatus" d'aquests treballadors, que podran continuar defensant "legítimament" els interessos dels seus companys, però sense dedicació exclusiva". Per Montoro, "no és possible" que hi hagi més alliberats sindicals dels que recullen les lleis. "No estem tots per treballar? Aquesta és la seva funció i per això han estat escollits", ha sentenciat.

Montoro ha admès que el govern demana més esforç als treballadors públics, i ha assimilat el seu estatut al sector privat en termes de dies de lliure disposició o d'incapacitat laboral. Pel ministre, és un canvi "positiu per a tothom" i té per objectiu fer una funció pública "encara més compromesa i eficaç".

El ministre, finalment, ha demanat als socialistes suport en aquestes mesures per estalviar fins a 65.000 milions d'euros els propers dos anys i mig "en un moment crític per a Espanya, Europa i l'economia mundial". Els socialistes han respost que no comptin amb ells per refrendar "el cop que el mal governant fa als ciutadans sense tacte ni proporció social".
Anar al contingut