Madrid

Montoro: "Si no puja la recaptació, perilla el pagament de nòmines"

El moment més tens de la intervenció del ministre d'Hisenda en la sessió de control s'ha viscut durant el seu cara a cara amb el diputat d'ERC Joan Tardà. Aquest, en un to molt dur, ha acusat el ministre Montoro d'estar exercint "terrorisme social" amb les seves retallades.

RedaccióActualitzat
El Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat que tant la pujada d'impostos com la retallada de sous públics no s'han fet per rescatar els bancs, sinó justament per poder seguir pagant les nòmines a finals de mes. Ho ha dit al Congrés, a la sessió de control al govern central, en resposta a una pregunta de la diputada socialista Meritxell Batet.

"Ells (els empleats públics) saben millor que ningú que no hi ha diners a les arques públiques i que el seu sou depèn dels impostos i, si no puja la recaptació, perilla el pagament d'aquestes nòmines i això és el que està passant a les comunitats i en les corporacions locals. I s'ha de dir sensatament, sense escarafalls, entenent que no estem renunciant a cap privilegi". El ministre ha demanat als socialistes la seva col·laboració per explicar aquesta situació als ciutadans.

Montoro ha conclòs que quan s'augmenta el nombre d'empleats públics i la recaptació no puja, pagar els salaris públics es converteix en un problema.

Tardà i el "terrorisme social"

Però el moment més tens de la intervenció del ministre d'Hisenda en la sessió de control s'ha viscut durant el seu cara a cara amb el diputat d'ERC Joan Tardà. Aquest, en un to molt dur, ha acusat el ministre Montoro d'estar exercint "terrorisme social" amb les seves retallades i de "condemnar a una regressió de trenta anys" Espanya "castigant només les classes populars".

"Això té un nom. Terrorisme social. Demà hi haurà milers i milers de persones als carrers i a vostè se li anirà congelant el somriure. La mateixa prepotència que utilitza respecte a les comunitats autònomes. Estem farts de l'espoli, tips", ha assegurat Tardà. I en la seva resposta, Montoro li ha retret el to de les seves paraules: "A base de llenguatge gruixut no resoldrem els problemes ni de Catalunya ni d'Espanya. Catalunya té avui el sistema de finançament autonòmic que vostès, ERC, van promoure en aquesta cambra".

El ministre ha criticat la "demagògia" de Tardà i li ha demanat que, donada la complexa situació econòmica, en comptes de "cridar al carrer", els grups polítics haurien de "treballar al Parlament en lleis eficaces que ens ajudin a sortir de la crisi".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut