Monges fan un vídeo sumant-se al 8M contra la desigualtat "dins i fora de l'Església"
Algunes de les monges que intervenen en el vídeo que crida a mobilitzar-se el 8M

Monges que se sumen al 8M amb un vídeo sobre la desigualtat "dins i fora l'Església"

Religioses reivindiquen la vaga del Dia de la Dona per acabar amb la violència i la desigualtat

RedaccióActualitzat

El 8 de març, les monges també fan vaga. Així ho expliquen diverses religioses en un vídeo publicat a les xarxes socials amb motiu de la celebració, aquest divendres, del Dia de la Dona.

El vídeo està penjat en el compte de Twitter de la teòloga i activista Pepa Torres, monja de la congregació madrilenya de les Apostòliques del Cor de Jesús.

 

Pepa Torres

 

En la seva intervenció, Torres explica que l'any passat ella i "moltes monges" ja van fer vaga i que aquest any hi tornen "pel final de la violència i contra la pobresa de les dones dins i fora de l'Església".

 

 

La segona religiosa que intervé és la dominica Maite Zabalza, també activista i establerta al barri madrileny de Lavapiés. Assegura que continuaran fent vaga "fins que s'acabi amb el racisme institucional contra les dones".

La monja Teo Arranz demana que la vaga serveixi perquè "s'acabi d'una vegada amb la violència que s'exerceix contra el cos de les dones".

 

Teresa Pascual

 

Teresa Pascual, també condemna la violència i demana "equitat dins i fora de l'Església".

"La meva vaga, concreta i violeta, aquest 2019 segueix reclamant equitat, sense sostres de vidre, dins i fora de l'Església. I continua dient, cada vegada amb més força: ja n'hi ha prou de violència contra les dones."


La religiosa Laura Guillén, per la seva banda, anuncia: "Pararé el dia 8 i seguiré parant mentre no s'acabi tanta violència cap a la dona en tots el sentits". I afegeix que també participarà en la manifestació i ho seguirà fent "fins que no visquem en un pla d'igualtat, tant a la societat civil com a l'Església".

 

 

Les referències a la violència, al patriarcat i a la desigualtat també dins de l'Església són presents, d'una manera o altra, en els onze missatges.

 

Mercedes Navarro

 

La monja Mercedes Navarro, en la seva intervenció, ho sintetitza:

"Faig vaga aquest 8M, com a dona i feminista, perquè vull acabar amb el patriarcat, perquè vull un món més igualitari, en què es respectin els drets de les dones, i no s'abusi de cap, ni dins ni fora de l'Església."


Des de l'àmbit religiós també han fet convocatòries a la mobilització el 8 de març organitzacions com la Germandat Obrera d'Acció Catòlica (HOAC) i la Joventut Obrera Cristiana (JOC), que fan una crida a "avançar cap a la igualtat real" i reconèixer "el protagonisme de les dones" dins de l'Església.

HOAC i JOC també demanen "visibilitzar la discriminació que pateixen les dones treballadores" i "reivindicar el final de la desigualtat, la violència i la injustícia".

ARXIVAT A:
8MFeminismeReligió
Anar al contingut