Mariano Rajoy durant l'últim Consell de Ministres (EFE)
Mariano Rajoy durant l'últim Consell de Ministres (EFE)
Madrid

Moncloa no valora la llibertat de Puigdemont perquè no en sap "els termes exactes"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha reaccionat aquest dijous amb cautela a l'anunci de la justícia alemanya que deixarà en llibertat Carles Puigdemont.

Fonts de la Moncloa han assegurat que "desconeixen els termes exactes" amb els que s'ha pronunciat el tribunal alemany i que això els impedeix fer cap valoració. Aquestes fonts han afegit el missatge habitual:

"El govern mai opina sobre decisions judicials, encara més quan es tracta de decisions d'un tribunal d'un altre país. Les respecta sempre, quan li agraden i quan no."

Les fonts han dit també que el govern "està convençut que la justícia espanyola adoptarà les mesures més adequades davant aquestes noves circumstàncies."

Sáenz de Santamaría: "Cal esperar la notificació"

La mateixa vicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría ha parlat aquest dijous al vespre de la decisió del tribunal alemany:

"Cal esperar a la notificació d'aquesta decisió per conèixer bé la seva fonamentació. Però de la mateixa manera que fa uns dies vam manifestar el respecte a la decisió de la fiscalia alemanya, doncs avui el mateix respecte a la decisió d'aquesta audiència territorial."

Sáenz de Santamaría ha assegurat que Espanya és un Estat "que es caracteritza per respectar les decisions dels tribunals, sigui quin sigui el sentit del pronunciament".

 

Catalá: "Avui és una primera decisió"

Per la seva banda, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha dit, en la mateixa línia, que "cal respectar el temps i la independència dels jutges."

En aquest sentit, Catalá ha dit que el procés judicial serà llarg:

"Avui és una primera decisió, i d'aquí es deriva un procés jurisdiccional en què hi ha diversos recursos. Veurem quina és la decisió final i quin és l'enjudiciament a Espanya."

Catalá ha afegit que la fiscalia alemanya ha de decidir ara si recorre la decisió d'aquest dijous.

Anar al contingut