Miquel Pueyo ha estat investit alcalde d'ERC a Lleida i posa fi a 40 anys del PSC

L'acord de "govern d'entesa" permet assolir la majoria absoluta de la formació independentista amb JxCat i El Comú

RedaccióActualitzat

A Lleida, Miquel Pueyo, d'Esquerra Republicana, ha estat investit alcalde amb el suport de Junts per Catalunya i el Comú de Lleida, i posa fi a 40 anys de govern municipal en mans del PSC.

Pueyo serà el nou alcalde, després de l'acord firmat aquest divendres entre Esquerra i Junts per Catalunya. El republicà ja tenia el suport del Comú i, per tant, és paer en cap per majoria absoluta, amb els vots favorables de 15 dels 27 regidors de la Paeria. 

 

 

Els republicans sumen majoria absoluta amb Junts per Catalunya i el Comú de Lleida.

 

Dos partits que en campanya han apostat per un canvi a la Paeria i que mantenen els regidors que tenien.

La mesa d'edat s'ha constituit amb el representant més veterà, en aquest cas, el propi alcalde, i la regidora més jove, Elena Ferrer, de la formació El Comú de Lleida. Un cop constituit el consistori, Pueyo ha promés el seu càrrec com alcalde.

 

El gran perdedor és el PSC. Passa de 8 a 7 regidors, el pitjor resultat de la seva història. La primera derrota en unes municipals. Només havien deixat de governar dos anys davant del convergent Manuel Oronich, després d'una moció de censura el 1987.

També ha perdut representació el principal soci dels socialistes en l'últim mandat, Ciutadans, que passa de quatre a tres regidors, mentre que l'altre suport, el PP, es manté amb dos. 

 

 

Acord més enllà de la investidura

ERC i JxCat van segellar aquest divendres al claustre de la Seu Vella el segon pacte d'investidura. Pueyo va destacar que l'acord no és només per a la investidura, sinó que es treballa en l'horitzó ''d'un govern d'entesa''.

Pel candidat de JxCat, Toni Postius, el pacte vol deixar clar que Lleida ha de fer una ''aposta pel seu compromís'' amb el mandat de l'1-O, estar al costat del Parlament, els presos i els exiliats independentistes.

Miquel Pueyo va reiterar que el model de ciutat, comercial, la sensibilitat nacional i social, és l'escenari amb què estan treballant amb les altres dues formacions. Un acord que ha de definir "el marc de creixement, promoció i expansió de la ciutat en els propers 10 o 15 anys".

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut