Barcelona

Milers de persones es manifesten arreu de l'Estat en contra de les retallades dels serveis públics

Les retallades en el sistema de sanitat pública i també en l'ensenyament han creat molt malestar entre la societat, un sentiment que milers de persones han exterioritzat aquest diumenge amb manifestacions a diverses ciutats de l'Estat. Barcelona, Lleida, València i Madrid, entre d'altres.

Actualitzat
Manifestants provinents de cinc assemblees de barri de Barcelona, juntament amb persones vingudes d'altres poblacions, han confluït a la plaça de Catalunya amb cinc capçaleres reivindicatives. Fins a 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Les pancartes i els crits anaven contra les retallades en els serveis socials, sobretot en sanitat i educació. Entre els manifestants hi havia força personal d'aquests dos àmbits i s'han pogut veure pancartes amb consignes com "Alumnes i pacients no són clients" o "Si algú ha d'anar al carrer, Artur Mas el primer".

La marxa ha enfilat la Via Laietana després d'una "flashmob" on diversos metges han cantat la cançó "Resistiré". Tallant els carrers del centre de la ciutat han arribat a l'Arc de Triomf, on han llegit el manifest.

Les protestes s'han estès a d'altres ciutats, tant catalanes com espanyoles, però les de Barcelona i Madrid han estat les que han tingut més convocatòria.

A la capital espanyola, unes 3.000 persones han iniciat la marxa a la Cibeles amb la intenció d'arribar fins a la Puerta del Sol. Allà s'han sentit crits contra els banquers, el govern de la Comunitat de Madrid i els sindicats majoritaris, UGT i CCOO.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut