Foto: EFE
Foto: EFE
Madrid

Milers de persones es manifesten a Madrid contra el canvi climàtic, en plena cimera

L'activista sueca Greta Thunberg ha marxat de la manifestació per motius de seguretat i ha reaparegut a l'escenari

Actualitzat

Milers de persones s'han manifestat aquest vespre a Madrid en la Marxa pel Clima per reclamar accions concretes contra el canvi climàtic als líders mundials en el marc de la COP25. La manifestació, que ha començat a Atocha, ha acabat a Nuevos Ministerios.

 

 

 

 

L'activista sueca Greta Thunberg, que ha arribat aquest matí en tren des de Lisboa, així com més joves d'arreu del món del col·lectiu Fridays for Future, han participat a la manifestació. També hi han assistit grups indígenes que han reclamat a les Nacions Unides que tinguin en compte les seves reivindicacions davant de l'impacte del canvi climàtic en les seves comunitats.

 

 

 

 

Greta ha sortit als carrers de Madrid rodejada d'una gran quantitat de simpatitzants i un fort dispositiu policial, així com també de moltes càmeres, però ha hagut d'abandonar la manifestació per motius de seguretat, a causa de la gran afluència de manifestants.

A la capçalera de la marxa es podien llegir lemes com "Justícia climàtica" o "Per canvis sense precedents, calen mesures sense precedents". Els manifestants han cantat lemes com "El poble al poder" o "Un altre món és possible, som imparables" i esperen que de les reunions de la cimera de Madrid en surtin accions concretes i contundents per frenar el canvi climàtic.

 

Diferents organismes han volgut ser presents a la manifestació per cridar al món que ja no queda temps per actuar:

 

 

           

 

 

 

 

Javier Bardem: "No volem paraules inútils, sinó fets"

L'actor Javier Bardem ha dit que només queden 10 anys per frenar el canvi climàtic i evitar la desertització del planeta. Bardem ha dit que cal abandonar amb urgència els combustibles fòssils i canviar el model de transport per un de més eficient. També s'ha fet ressò de les solucions d'aquests dies que "seran el futur dels nostres fills".  Ha acabat les seves paraules dient: "No volem paraules inútils, sinó fets".

 

Greta Thunberg: Protegir les futures generacions

Greta Thunberg ha reaparegut per fer el seu manifest, en què ha parlat d'emergència ecològica i de necessitat d'aturar la crisi. Ha explicat que els mandataris tenen tota la responsabilitat de protegir les futures generacions. Thunberg ha xifrat en 500.000 persones les que han assistit a la manifestació i ha insistit que en la gent hi ha l'esperança i que el canvi ve de l'acció de les masses. Els governs han de fer la seva feina, no poden escollir.

A partir de les 23.00, han començat les actuacions de diferents artistes com Amaral, Macaco, el pianista francès Thomas Potiron, Canallas, Arte Muhé i Celia Bsoul.

Greta Thunberg ja havia fet una roda de premsa aquesta tarda a Madrid, en què ha demanat als líders del COP25 "accions concretes" contra el canvi climàtic, i ha destacat que en els últims mesos s'ha contribuït a fer créixer la consciència social sobre el clima.  

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut