La Guàrdia Urbana xifra en 8.500 els participants en la marxa contra la guerra a Ucraïna
La Guàrdia Urbana xifra en 8.500 els participants en la marxa contra la guerra a Ucraïna
Barcelona

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la guerra i en suport a Ucraïna

Convocada per la comunitat ucraïnesa a Barcelona, la manifestació ha tingut el suport de desenes d'entitats de la ciutat

RedaccióActualitzat

Milers de persones han sortit al carrer a Barcelona aquest vespre en suport al poble d'Ucraïna i per reclamar la fi de la guerra.

La manifestació, convocada per la comunitat ucraïnesa a Catalunya i secundada per desenes d'entitats, ha congregat 8.500 persones, segons la Guàrdia Urbana. 

La marxa s'ha fet coincidir amb el primer aniversari de la invasió russa. Ha començat davant l'oficina del Parlament Europeu al passeig de Gràcia i l'acte final s'ha fet a la plaça de Catalunya.

La capçalera de la manifestació
La capçalera de la manifestació (ACN/ Maria Aladern)

A la capçalera de la manifestació, una pancarta mostrava el suport de la ciutat de Barcelona amb Ucraïna. Entre els assistents a la marxa, molts ucraïnesos amb cartells amb lemes com "Deixeu-nos de matar" i a crides a la pau i a la fi del conflicte armat.

Un cartell contra el president rus Vladímir Putin
Un cartell contra el president rus, Vladímir Putin (ACN/ Maria Aladern)

En arribar a la plaça de Catalunya, s'ha sentit l'himne ucraïnès i s'ha recordat les víctimes que han mort al conflicte. En un manifest públic signat per una seixantena d'entitats, s'ha reclamat la retirada "immediata" de les tropes russes d'Ucraïna, el compliment dels drets humans i de la legalitat internacional. 

Manifestants ucraïnesos subjectant la bandera nacional al passeig de Gràcia
Manifestants ucraïnesos subjectant la bandera nacional al passeig de Gràcia (ACN/ Maria Aladern)

S'ha acusat l'exèrcit rus d'haver comès crims contra la humanitat i violar de forma reiterada els drets humans dels ucraïnesos, amb assassinats, tortures, violacions de dones i deportacions forçades de famílies a territori rus. Hi ha hagut un record per a les víctimes de les massacres de Butxa, Borodianka, Izium o Mariúpol.

 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
Anar al contingut