Milers de persones es manifesten a Lisboa per protestar contra les retallades del govern portuguès
Milers de persones es manifesten a Lisboa per protestar contra les retallades del govern portuguès (Foto: EFE)
Lisboa

Milers de persones es concentren a Portugal contra les retallades

Milers de persones marxen sobre Lisboa per protestar contra les polítiques d'austeritat del govern portuguès. El líder del principal sindicat del país ha anunciat que estudiarà la possibilitat de convocar una tercera vaga general.

RedaccióActualitzat
Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Lisboa per protestar contra les polítiques econòmiques impulsades pel govern portuguès. La concentració ha estat convocada per la Confederació General de Treballadors de Portugal (CGTP) i ha comptat amb el suport del moviment dels "indignats".

El líder de la CGTP, Armenio Carlos, ha afirmat que el sindicat no acceptarà més retallades de sous i ha anunciat que estudiarà la convocatòria d'una vaga general, la tercera que afrontaria l'actual govern conservador d'ençà que va arribar al poder fa 15 mesos.

El passat 15 de setembre milers de persones ja es van manifestar per les principals ciutats del país contra les retallades imposades per Europa, en aquella ocasió convocades a través de les xarxes socials. El clam popular va obligar aleshores el primer ministre, Pedro Passos Coelho, a fer marxa enrere en l'augment de les cotitzacions socials dels treballadors, una de les mesures més polèmiques.

En tot cas, el govern conservador portuguès prepara els pressupostos del 2013, i ja ha anunciat que inclouran noves pujades d'impostos.
Anar al contingut