Las Vegas

Microsoft presenta oficialment la versió beta del nou Windows 7

Microsoft ha anunciat el llançament de la versió beta, és a dir, de prova, del sistema operatiu Windows 7, que haurà de substituir l'actual Vista. El nou producte estarà disponible gratuïtament a internet, a la pàgina web de l'empresa, a partir d'aquest divendres, segons ha anunciat el conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer, que n'ha fet la presentació oficial. Ha assegurat que el nou sistema operatiu "serà el millor de tots els Windows".

Actualitzat
La ciutat nord-americana de Las Vegas ha estat l'escenari que ha triat el gegant informàtic Microsoft per presentar la nova versió del seu sistema operatiu Windows, que està cridada a superar el fracàs de l'anterior, el Vista. Segons la presentació, el renovat Windows és més intuïtiu i permetrà moure's entre les diferents pantalles amb més agilitat, per estalviar temps, en feines rutinàries, a l'hora d'entrar i sortir de diferents menús. També disposa d'una configuració més senzilla per establir xarxes de treball i connectar diversos dispositius.

I és que aquest nou sistema operatiu aposta precisament per això, per la connectivitat de dispositius com el televisor, l'ordinador i el telèfon a través d'internet. "Es tracta de crear un món sense barreres", ha dit Steve Ballmer, conseller delegat de Microsoft, en referència a la possibilitat que oferirà el nou Windows d'accedir a la mateixa informació d'un usuari des de diferents dispositius. El nou Windows 7 ja està disponible per a uns quants desenvolupadors informàtics perquè l'analitzin, i a partir d'aquest divendres ho estarà per a tots els usuaris de Microsoft de manera gratuïta a través de la pàgina web de l'empresa.

Aquesta presentació oficial de la versió beta del Windows 7 ha estat precedida per la notícia que ja s'havia filtrat a internet i, de fet, ja ha estat motiu d'anàlisi. Segons l'opinió que han publicat mitjans com zdnet.com i winsupersite.com, la nova versió del Windows 7 vol esmenar les males vibracions que ha deixat el Vista. Entre altres qüestions, destaquen la seva treballada aparença minimalista, una major velocitat respecte al Vista i que és possible carregar-lo en equips ultraportàtils. A més, altres usuaris assenyalen que aquesta versió té un aspecte que recorda poderosament el d'algunes distribucions de Linux.

Windows Live també es renova

Ballmer, cap visible de Microsoft d'ençà de la retirada de Bill Gates, també ha presentat el remodelat Windows Live, el software que permet compartir continguts i comunicar-se entre usuaris del sistema operatiu amb el popular Messenger. En aquest cas, les novetats més destacables són l'aliança amb la xarxa social Facebook per tal que els continguts que l'usuari actualitzi en aquest portal es reflecteixin també al nou Windows Live, que ja està disponible.

El gran saló de Las Vegas marca tendències

Microsoft ha presentat el nou Windows 7, que ha de deixar enrere l'actual sistema Vista, a Las Vegas, als Estats Units, on ha començat una nova edició del gran saló de l'elèctronica de consum, el més important del planeta. Però a banda del nou Windows, hi ha moltes més coses a aquest saló, innovacions que marquen tendència com ho és que les fronteres entre ordinador i televisió són cada cop més fràgils.

C de "consumer", e d'"electronic" i, sobretot, s de "show". I és que la gran fira de Las Vegas és, primer de tot, un espectacle durant el qual 2.700 exhibidors miren d'embadalir amb les seves novetats els 130.000 assistents previstos.

Novetats com ara els televisors amb accés directe a internet, sense descodificador, per descarregar, de moment, continguts de proveïdors com ara YouTube o Flickr. Sony, Toshiba, LG o Samsung s'apunten a la moda d'esborrar la frontera entre la tele i l'ordinador. D'altres com ara Panasonic van una mica més lluny i ofereixen l'opció de veure imatges en tres dimensions en pantalles de 103 polzades.

El 3D també és el sistema que incorpora aquesta webcam per poder fer videoconferències gairebé tocant el nostre interlocutor, amb l'ajuda de les ulleres bicolor.

Una mica més sofisticades, altres ulleres ofereixen uns auriculars incorporats per poder sentir una trucada o les cançons de l'MP3 en estèreo per connexió Bluetooth.

També sense cables, només per inducció magnètica, funcionen al saló de Las Vegas els carregadors de bateries. Només cal posar-hi a sobre qualsevol aparell i esperar una estoneta.

Anar al contingut