Tornar a l'horari lectiu anterior a les retallades comportaria 6.000 professionals més
Tornar a l'horari lectiu anterior a les retallades comportaria 6.000 professionals més
Barcelona

Mestres i professors reclamen tornar a fer les mateixes hores de classe d'abans de les retallades

Ara fan 25 hores de classe a Primària i 20 a Secundària, i reclamen fer-ne 23 i 18

RedaccióActualitzat

Els sindicats de l'ensenyament reclamen que mestres i professors tornin a fer les mateixes hores de classe que abans de les retallades. Calculen que el canvi costaria 230 milions d'euros. Per dimecres han convocat concentracions a diversos municipis per reivindicar-ho.

Els sindicats volen que Meritxell Ruiz, la consellera d'Ensenyament, faci marxa enrere en l'horari lectiu que va implantar la seva antecessora en el càrrec, Irene Rigau.

Ara fan 25 hores de classe a Primària i reclamen fer-ne 23. A Secundària, ara en fan 20 i reclamen fer-ne 18.

Segons Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, per fer-ho possible farien falta 6.000 mestres i professors més:

"Per tornar a l'horari lectiu que teníem a les escoles i als instituts, nosaltres necessitaríem 6.000 professionals més. Això té un cost de 230 milions d'euros, que és una petita part del que li falta al pressupost d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya per arribar a complir el que demana la mateixa llei d'educació de Catalunya, que és un 6% del producte interior brut."

A les concentracions convocades per dimecres, els sindicats també reclamaran que es rebaixin les ràtios d'alumnes a totes les escoles i que les substitucions de mestres es cobreixin des del primer dia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut