Més vigilància als barris de la Mina, el Besòs i la Pau per una possible disputa entre clans

Diversos incidents i tiroteigs entre clans rivals en les últimes setmanes han fet augmentar la sensació d'inseguretat

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra fan més controls d'armes i drogues als barris de la Mina, el Besòs i la Pau, entre Sant Adrià de Besòs i Barcelona. Diversos incidents i tiroteigs entre clans rivals en les últimes setmanes han fet augmentar la sensació d'inseguretat a la zona.

Des de fa una setmana, els controls policials compten amb agents de la Brigada Mòbil, ARRO i Seguretat Ciutadana. És l'anomenat dispositiu "Límit", que es reforça i fa més inspeccions d'entrada i sortida i més identificacions de vehicles.

El dispositiu de Mossos compta amb la col·laboració sobre el terreny de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Sant Adrià de Besòs. 

L'any passat la policia va fer una trentena d'operacions contra el narcotràfic al barri de la Mina, amb diverses detencions. Els delinqüents s'han tornat més agressius, amb armes de foc a plena llum del dia i al carrer, i posant en perill els vianants.

Alfons Sàrrias, cap dels Mossos d'Esquadra de Badalona i Sant Adrià de Besòs, assegura: 

"La major part d'incidents amb arma de foc que hem tingut en aquests barris han estat amb l'ànim d'amenaçar o generar alarma social. Ens preocupa, però l'ús de l'arma de foc es fa amb ànim d'ostentar poder."

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs creu que l'ús d'armes de foc s'ha incrementat i que cal un altre model d'actuació policial, segons ha declarat Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià de Besòs.
 

Quatre incidents greus en tres anys

De fet, els últims tres anys al barri de la Mina hi ha hagut quatre incidents greus amb armes de foc. L'últim cas greu va ser l'1 d'abril, amb una dona ferida per arma de foc i un detingut.

Els fets van passar dins d'un bar del carrer Mart de Sant Adrià de Besòs. La policia va obrir una investigació que va culminar amb la detenció del presumpte autor, el 10 d'abril.

En aquest mateix dispositiu es va arrestar un segon home, que no estava relacionat amb aquest tiroteig, per un requeriment judicial pendent. Li constava una condemna ferma de 13 anys de presó en relació amb quatre homicidis en grau de temptativa i tinença il·lícita d'armes.  

 

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut