Més policia, drons i controls per frenar els assalts violents a l'Horta de Lleida

La policia espera evitar la formació de sometents, que volien patrullar la zona davant el repunt de robatoris

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han anunciat un nou pla de seguretat destinat a contrarestar l'increment dels delictes a l'Horta de Lleida. D'aquesta manera, augmentaran la presència policial, juntament amb la Guàrdia Urbana, en reforçaran les franges horàries i també es faran controls conjunts.

I és que després de 5 anys amb un descens sostingut dels robatoris en aquesta zona agrícola de la ciutat, el primer trimestre d'enguany s'ha detectat un repunt que ha posat en alerta els veïns.

"El que ens va alarmar molt va ser que aquests robatoris es van transformar a robatoris amb la presència de les famílies a dins i, en alguns casos, amb violència contra les persones", assegura Francesc Montardit, president de la comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida.

En relació amb els darrers assalts violents en domicilis, Xavier Ribelles, intendent cap de l'ABP Segrià, ha afirmat que la policia té una "bona" línia d'investigació i confien enxampar els responsables aviat.

En situacions com aquesta, en què les víctimes es troben a casa quan entren els lladres, la policia sempre recomana que la millor opció és intentar fugir abans que encarar-se amb els assaltants. D'aquesta manera, es pot alertar al 112 del que està passant i també prendre referències de les característiques dels delinqüents perquè posteriorment la policia els pugui atrapar.

"Els sometents posen en risc el mateix sometent i el policia"

L'onada de robatoris ha fet aflorar novament la voluntat d'alguns veïns d'organitzar sometents per recórrer durant les nits les diferents partides i mirar de foragitar els lladres, una opció que des de Mossos no comparteixen.

Els Mossos reforcen la vigilància a l'Horta de Lleida i demanen que no es facin sometents (ACN/Oriol Bosch)

Ribelles és clar en relació a aquesta proposta i remarca que els sometents "posen en risc el mateix sometent i el policia". A més, assegura que "interfereixen en determinades operacions de paisà" i aclareix que "està demostrat objectivament que la presència de sometents no aporta cap mena de reducció en el fet delictiu".

També alerta que en cap cas, aquestes patrulles ciutadanes haurien d'anar armades, ja que això és una "il·legalitat" i suposaria un gran risc.

Sis agents de la Guàrdia Urbana pilotaran drons de vigilància

En aquest context, la Guàrdia Urbana de Lleida també afegirà nous operatius a partir de la setmana vinent: un total de sis agents formats per pilotar drons de vigilància. Així, aquesta patrulla especial, que ara tenia dos agents, en sumarà quatre més que s'han format recentment amb l'objectiu de reforçar la seguretat en punts com l'Horta de Lleida.

Els drons han de servir per dissuadir els robatoris i identificar els lladres (ACN/Ignasi Gómez)

Es faran servir dos drons, que sobrevolaran puntualment aquesta zona per prevenir o detectar fets delictius. Els aparells tenen capacitat per seguir el recorregut de la patrulla de manera automàtica i un està equipat amb càmera tèrmica per a vigilància nocturna.

La bona qualitat de les imatges gravades per part dels drons també facilitarà la identificació d'individus o vehicles sospitosos.

ARXIVAT A:
AgriculturaSeguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut