Georgine Purcell és diputada de l'estat australià de Victòria (Facebook)

Més pit i samarreta més curta: polèmica a Austràlia pels retocs en la foto d'una diputada

El canal de televisió que va publicar la fotografia de la jove política s'excusa culpant-ne l'automatització de Photoshop

RedaccióActualitzat

Polèmica a Austràlia després que un canal de televisió ha manipulat la imatge d'una diputada, engrandint-li els pits i retallant-li el vestit. La foto de Georgie Purcell, una jove política animalista, va aparèixer editada en un butlletí de la cadena, on s'explicava el rebuig del govern a una iniciativa seva sobre la prohibició de caçar ànecs.

La diputada va detectar els canvis fets en la seva imatge i ho ha denunciat a les xarxes socials, on hi ha penjat les dues imatges, l'original i l'editada, acompanyades d'un text on exposa la seva sorpresa i indignació, i on es pregunta si això mateix li hauria passat mai a un polític home:


La resposta de Nine News, la cadena de notícies on apareixia la imatge retocada, ha estat ràpida. El seu director, Hugh Nailon, s'ha disculpat "sense reserves", tot afirmant que es tracta d'"un error gràfic" que atribueix a "l'automatització de Photoshop", una eina que utilitza la intel·ligència artificial (IA) per ampliar imatges.

"El nostre departament de gràfics va obtenir una imatge en línia de la Georgie per utilitzar-la a la nostra història sobre la caça d'ànecs. Tal com es fa habitualment, la imatge es va redimensionar per adaptar-se a les nostres especificacions."

Però les explicacions no han convençut ni l'afectada, ni Adobe, l'empresa responsable del programa Photoshop que, en un comunicat, ha posat en dubte les afirmacions de Nine News:

"Qualsevol canvi en aquesta imatge, amb l'ús de les nostres funcions d'IA generativa, hauria requerit la intervenció i l'aprovació humana."


Masclisme i sexualització

Georgie Purcell, membre del Partit per la Justícia Animal, és la diputada més jove del Parlament australià i sovint ha denunciat el masclisme i la sexualització a què s'enfronten les dones en l'àmbit polític d'aquell país i ella mateixa en particular.

L'incident torna a posar sobre la taula, també, la preocupació per les amenaces que pot representar l'ús d'una intel·ligència artificial (IA) sense control.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Igualtat de gènereMitjans de comunicacióAustràlia
Anar al contingut