Un entorn de treball
Un entorn de treball
Barcelona

Més ocupació per a les dones, però temporal i parcial 

El 95% dels nous llocs de feina els va absorbir el sector serveis

Iván GutiérrezActualitzat

L'any passat van trobar feina més dones que homes i, en concret, van aconseguir 10.000 contractes més. És el resultat de la radiografia del mercat laboral a Catalunya presentada pel consell que agrupa patronals i agents socials, el CTESC (Centre de Treball Econòmic i Social de Catalunya). Tot i així, cal recordar que les dones continuen estant molt per sota pel que fa a població ocupada, amb un desavantatge estructural de 200.000 llocs de treball menys i amb una bretxa salarial que no se cita en l'informe.

De les gairebé 107.800 persones que van trobar feina a Catalunya durant el 2016, 59.000 van ser dones i 48.800 homes. El sector que més va créixer va ser, amb diferència, el sector serveis, que va absorbir el 95% de tota l'ocupació, seguit de l'Agricultura i la Indústria.

Això vol dir que el fort creixement de l'ocupació l'any passat, d'un 3,5%, és relatiu. La meitat dels nous llocs de treball són temporals, i la xifra dels que són a temps parcial se situa, ara, per sobre que abans de la crisi. De fet, la majoria dels treballadors que tenen aquestes feines parcials reconeixen que no els agrada la situació en què es troben i que ho fan de forma involuntària.

El percentatge de persones que estan apuntades a les llistes de l'atur i que cobren algun subsidi (taxa de cobertura de les prestacions d'atur) ha disminuït lleument dues dècimes, i se situa en el 60,5%. A això cal sumar-hi 204.057 persones que estan registrades com aturades, però que no cobren cap prestació.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut