Ampolles d'aigua a Tewkesbury, al centre d'Anglaterra (Reuters)
Ampolles d'aigua a Tewkesbury, al centre d'Anglaterra (Reuters)
Londres

Més fonts d'aigua per reduir l'ús d'ampolles de plàstic

Els comerços del Regne Unit instal·laran fonts i punts gratuïts de provisió d'aigua amb l'objectiu de reduir els residus de plàstic

Actualitzat

Els comerços del Regne Unit instal·laran, fins al 2021, fonts o punts de provisió d'aigua per reduir l'ús d'ampolles de plàstic entre els consumidors. L'associació Water UK, que agrupa les companyies subministradores d'aigua britàniques, ha posat en marxa un programa al qual poden sumar-se cafeteries, botigues, bancs o museus per oferir aigua corrent gratuïta als ciutadans. A més a més, el programa preveu la instal·lació de més fonts públiques a diverses localitats del país.

A partir de la iniciativa de Water UK, els usuaris podran localitzar el punt de provisió d'aigua més proper a través d'una aplicació del telèfon mòbil. El nou programa es basa en l'èxit de la campanya Refill, que els darrers anys ha instal·lat 1.600 punts de provisió arreu del territori britànic, per incentivar la reducció dels residus de plàstic.

L'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, va anunciar la instal·lació d'una vintena de noves fonts públiques a la capital britànica. Al seu compte de Twitter, Khan ha celebrat la iniciativa de Water UK:

 

 

A diferència de molts països del sud d'Europa, on el clima és més càlid, al Regne Unit hi ha poques fonts públiques, la qual cosa incentiva la compra d'aigua embotellada.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut