Una oficina de Treball (EFE/Enric Fontcuberta)
Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio

Més d'un terç dels catalans ja admet que viu una mala situació econòmica

Quarta entrega del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborat per GAPS

RedaccióActualitzat

La fotografia econòmica de la societat catalana, després de més de 40 dies de confinament, és cada vegada més fosca. La percepció que els ciutadans tenen de la seva situació econòmica ha empitjorat respecte de les últimes setmanes, segons el Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio sobre la Covid-19. Més d'un terç dels enquestats, un 36%, ja admet que està patint, mentre que un altre 37% assegura que tot just va tirant.

En aquest nou "tracking" elaborat per GAPS, el quart des que va començar la crisi sanitària, s'observa un canvi de tendència, després de setmanes d'una certa estabilitat en aquest àmbit.

En l'últim baròmetre, els que qualificaven de dolenta la seva situació econòmica no arribaven al 30%. De fet, la puntuació mitjana era del 5,4 i en canvi, ara, cau per sota de l'aprovat i se situa en el 4,9.

 

Per edats, el col·lectiu d'entre 50 a 60 anys és el que afirma notar més els efectes d'aquest moment difícil.

El pessimisme creix especialment entre els que estan a l'atur, en un ERTO i entre els autònoms que s'han quedat sense activitat.

 

Caldrà veure en les noves entregues si aquesta tendència negativa es manté, s'accentua o bé es capgira a mesura que nous sectors empresarials puguin tornar a obrir les portes i reprendre l'activitat.

Tot i l'impacte que les mesures per lluitar contra el coronavirus estan tenint en la butxaca dels catalans, una àmplia majoria, 8 de cada 10, no creu que s'estiguin exagerant els efectes de la pandèmia.

 

De fet, els catalans es divideixen entre els que opinen que el confinament s'hauria d'allargar poc més -entre una i dues setmanes a tot estirar-, que són el 41% dels enquestats, i un altre 47% partidari d'esperar a aixecar les mesures més dràstiques fins que no ho diguin els experts.

 

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 1.200 enquestes online fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya.

ARXIVAT A:
Coronavirus Economia de butxaca
Anar al contingut