Imatge de recurs d'uns alumnes catalans
La mesura afectaria, en principi, els infants que estudien als centres d'Infantil i Primària.
Barcelona

Més d'un milió d'alumnes comencen les vacances amb la incògnita de l'horari del curs vinent

Aquest dimecres s'ha acabat el curs per a més d'un milió d'estudiants a escoles i instituts. Comencen així unes vacances d'estiu que s'allargaran fins al 12 de setembre i ho fan amb la incògnita per a moltes famílies de quin serà l'horari del curs vinent. I és que la supressió de la sisena hora modifica l'horari dels centres.

Actualitzat
L'aturada de les classes per les vacances d'estiu suposa una menor intensitat de trànsit a primera hora del matí a la majoria de ciutats i pobles de Catalunya, però també s'obre un període en què les famílies han d'organitzar el lleure dels seus fills al llarg de més de dos mesos i mig.

La normalitat tornarà el 12 de setembre, quan es reprendran les classes a les escoles i instituts catalans, uns dies més tard que el curs 2010-2011. Aquesta, però, no és l'única novetat de cara al pròxim curs. Una altra és la supressió de la sisena hora a les escoles públiques, ja que només es manté en escoles on els resultats no són bons.

Ensenyament vol que l'horari torni a ser el de sempre, de les nou a dos quarts d'una i de les tres a dos quarts de cinc, però si una escola ho justifica pot acabar a les quatre. Sobre la taula també hi ha excepcions el consell escolar d'algun centre, per exemple, ha optat per concentrar totes les classes al matí.

En d'altres, en canvi, les famílies no estan d'acord amb la supressió de la sisena hora i pagaran l'ampliació de l'horari escolar de la seva butxaca. Tot plegat fa que força pares encara no tinguin clar quin horari faran els seus fills a partir del setembre. De fet, les escoles tenen fins avui per comunicar al Departament què volen fer, i Ensenyament, per la seva banda, no té data per concretar als centres educatius si accepta o no la seva proposta d'horari.

Altres novetats del curs 2011-2012 és que no hi ha prevista cap setmana blanca. A més, el projecte "1 per 1" dels ordinadors portàtils queda aturat.

Anar al contingut