La pintora i escriptora Paula Bonet (Europa Press / Jorge Gil)
Paula Bonet ha animat les dones a denunciar l'assetjament (Europa Press/Jorge Gil)

Més dones denuncien ser víctimes de l'home acusat d'assetjar Paula Bonet

Quatre dones l'han reconegut després que se'l veiés sortint del judici, que va començar divendres

L'home acusat d'assetjar l'artista Paula Bonet hauria actuat contra més dones, que ara l'han reconegut. Divendres es va fer el judici, a porta tancada, per coaccions i amenaces a la il·lustradora i les altres víctimes el van veure als mitjans de comunicació quan sortia de la Ciutat de la Justícia sense amagar-se.

"Si jo vull posar una denúncia és perquè considero que no es pot permetre que això pugui passar a més persones", ha dit a Catalunya Ràdio una d'elles, que ha explicat que la va trobar a les xarxes: "Al meu Facebook personal, on utilitzo un pseudònim, i més endavant a Twitter" i que li escrivia, a hores intempestives, sense que ella li respongués.

"Vaig dir que deixés d'escriure'm, però no va parar. No s'ho va prendre bé i em va amenaçar", ha afegit la noia, que ha preferit conservar l'anonimat per desacreditar la teoria del presumpte assetjador, que acusa les víctimes de voler guanyar popularitat amb el cas.

També una altra dona ha fet sentir la seva veu a través de les xarxes socials:

En total, hi ha un mínim de quatre dones assetjades per la mateixa persona, segons ha revelat l'advocada de Paula Bonet, Carla Vall.


En el cas de Paula Bonet, durant tres anys va enviar-li correus electrònics i tuits amb amenaces de matar-la, violar-la i provocar-li un avortament, a més d'assetjar-la al seu taller i en actes públics. Ella va haver de deixar l'agenda pública i canviar de recorreguts i va arribar a canviar-se de taller i de casa.

A través de Twitter, ha animat les dones a denunciar quan es trobin en una situació semblant:

Durant el judici a porta tancada a Barcelona, l'acusat va assegurar que patia un trastorn eroticomaníac que la forense del cas no ha acreditat. L'advocada de la il·lustradora va demanar una pena de quatre anys de presó per coaccions i amenaces, mentre que la Fiscalia manté la petició de tres anys de presó.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAssetjament sexual
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut