Vandellòs / Castell d'Aro

Més de deu escoles s'afegiran a la jornada intensiva el curs que ve

La Generalitat ampliarà el pla pilot de centres que fan classes de 9 a 2, que ara són set

RedaccióActualitzat

Entre deu i quinze escoles s'afegiran el curs que ve a la jornada intensiva. La Generalitat ampliarà el pla pilot de centres que fan classes de 9 del matí a 2 del migdia i que va entrar en vigor el 2012. Ara són set, i el nombre definitiu es farà pública aquesta setmana, abans no comencin les preinscripcions.

Els centres que volen entrar en aquest pla pilot no s'hi presenten per iniciativa pròpia, ho fan amb el suport dels serveis territorials de cada zona, que han buscat els candidats adequats per ampliar la mostra. Això sí, cal que com a mínim el 80% de les famílies hi estiguin d'acord.

També calen altres requisits, com ara que es tracti d'una població amb les cases molt disseminades, per estalviar desplaçaments, o d'un municipi turístic, on les famílies tenen més feina a l'estiu i disposen de més temps lliure a l'hivern.

Les escoles també necessiten el suport de l'Ajuntament. A Castell d'Aro, on fa quatre anys que van implantar la jornada intensiva, el consistori organitza extraescolars a un preu força més assequible que l'habitual.

La Direcció General d'Educació Infantil i Primària assegura que les set escoles amb aquest horari fan una valoració positiva del canvi, però també que no es pot generalitzar i que s'ha d'estudiar cada cas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut