Barcelona

Més de 700.000 catalans votaran la independència en 160 municipis el 13 de desembre

L'onada de consultes sobiranistes del 13 de desembre va prenent cos. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, ja són 160 els municipis catalans que en celebraran una aquest dia, seguint les passes d'Arenys de Munt. En total, 705.000 persones tindran dret a vot, segons les dades de la comissió organitzadora a què ha tingut accés l'emissora. El tret de sortida de la campanya serà el dia 29 de novembre amb un acte a l'auditori del Fòrum de Barcelona en què participaran les comissions organitzadores de tot el territori. Aquesta primera onada de consultes tindrà repercussió més enllà de Catalunya. Els eurodiputats corsos i sards hi participaran com a observadors internacionals el 13 de desembre.

Actualitzat
Arenys de Munt va donar el tret de sortida el 13 de setembre. Llavors va guanyar el "sí" amb un 96% dels suports i un 41% de participació. Ara, la consulta s'estén i es multiplica per Catalunya. El 13 de desembre està previst que 160 pobles catalans celebrin una consulta per la independència com la d'Arenys. En aquest tres mesos, diverses entitats d'arreu del país han treballat de valent per poder organitzar tots aquest referèndums.

Segons les dades de la comissió organitzadora, en total 705.000 persones podran votar. Aquesta xifra suposa aproximadament un 10% de la població de tot Catalunya i un de cada vuit catalans que té dret a vot al país.

Les dades, a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, també contenen xifres que desperten la curiositat. Sant Cugat del Vallès, amb alcaldia de CiU, és el municipi més poblat dels que concorren a la primera convocatòria electoral independentista, amb 59.000 possibles votants. El segueixen Vilanova i la Geltrú, amb 54.000; Vic, amb 32.000 i Vilafranca del Penedès, amb 31.000 persones amb dret a vot.

On es preveu una participació més elevada és a la comarca d'Osona, amb 35 municipis que s'han adherit a la iniciativa. Tot el procés estarà sota control informàtic per garantir i verificar-ne les votacions.

Aquestes dades es faran públiques el 23 de novembre i suposaran l'aperitiu d'una setmana que ha de culminar amb un acte al Fòrum de Barcelona [.pdf] el 29 d'aquest mes que donarà el tret de sortida a la campanya independentista.

Anar al contingut