Manifestació contra la violència masclista a Tarragona
Manifestació contra la violència masclista a Tarragona
Tarragona

Més de 2.000 persones recorren Tarragona en una marea lila per rebutjar la violència masclista

Reivindiquen més implicació d'institucions i governs i partides pressupostàries que permetin el desplegament de les lleis

RedaccióActualitzat

Més de 2.000 persones de tot Catalunya i el País Valencià, unes 5.000 segons l'organització, han recorregut aquest dissabte Tarragona per rebutjar la violència masclista.

La manifestació, convocada per diversos col·lectius feministes i coordinada per l'entitat 5N a la ciutat, té la intenció de fer visible als carrers una violència que es viu, sobretot, en la intimitat, segons els organitzadors.

Els participants, la majoria vestits de lila, un color que representa la lluita feminista, han recorregut la Rambla Nova tot i la pluja d'aquest migdia.

La portaveu de Novembre Feminista, Montse Benito, ha explicat que "institucions i governs no han pres mesures prou contundents per abordar aquestes violències" i que, malgrat que hi ha "lleis molt elaborades", no hi ha partides pressupostàries que en permetin el desplegament legal. També denuncien la violència sexual que pateixen les dones i nenes refugiades o que les agressions masclistes vulneren els drets humans de més de la meitat de la població.

Aquest any, a l'estat espanyol, hi ha hagut 86 assassinats de dones per violència masclista: "és només la punta de l'iceberg", afegeixen.

Anar al contingut