Víctimes dels bombardejos

Més de 100 morts per un bombardeig al Iemen en la pitjor crisi humana del món

El conflicte que enfronta l'Aràbia Saudita amb l'Iran segueix vigent des del 2014 i continua generant milers de víctimes mortals

Actualitzat

Més de 100 morts al sud-oest de l'Iemen en un bombardeig perpetrat per la coalició militar de l'Aràbia Saudita. El conflicte que enfronta la coalició sunnita, liderada per l'Aràbia Saudita amb el suport dels Estats Units, contra els rebels houthis i la milícia xiïta, liderada per l'Iran, segueix vigent des del 2014 i continua generant milers de víctimes mortals.  

Els militars saudites han bombardejat amb avions un conjunt de presons en mans dels rebels houthis, on creien que els xiïtes amagaven drons i bombes.

El ministre de Sanitat houthi ha declarat que s'han trobat almenys 60 cossos a la zona afectada i que les presons allotjaven més de 170 persones. Hi ha més de 50 ferits.

Testimonis dels atacs han explicat que hi ha hagut sis bombardejos per part dels avions a la zona.

 

Destrosses causades pels bombardejos (Reuters)

 

La pitjor crisi humana

Segons les Nacions Unides, la guerra de l'Iemen és la pitjor crisi humana del món. El conflicte, que va començar el 8 de juliol del 2014, ja ha causat més de 90.000 víctimes mortals directes i més de 100.000 d'indirectes, inclosos 7.500 nens.

Els bombardejos, la fam i la propagació del còlera per tot el país fan que tres quartes parts dels 30 milions de iemenites visquin actualment en una "situació de vulnerabilitat", tal com la defineix la Creu Roja.    

En aquests moments, 3,2 milions de nens i nenes iemenites no tenen accés a l'aigua potable i 14 milions de persones estan al límit de la inanició. 

Per aquestes raons, l'ONU està intentant reduir les tensions al territori i preparar, com més aviat millor, les negociacions polítiques necessàries per posar fi a la guerra. 

La guerra al Iemen també ha suscitat fortes crítiques mundials, per la connivència de molts països amb la venda d'armes a l'Aràbia Saudita. Espanya és el tercer exportador d'armes a l'Aràbia Saudita, després dels Estats Units i el Regne Unit.

ARXIVAT A:
Aràbia SauditaTerrorisme
Anar al contingut