Migrants arribats aquest dilluns a la costa d'Almeria
Migrants arribats aquest dilluns a la costa d'Almeria

Més de 1.500 immigrants rescatats en quatre dies a Andalusia i les Canàries

Actualitzat

L'onada de pateres que han arribat aquest cap de setmana a les costes del sud d'Espanya ha estat una de les més nombroses dels últims anys. Més de 1.500 persones han hagut de ser rescatades i, només aquest dilluns, han arribat 254 persones en sis pateres. A la zona asseguren que els recursos estan desbordats.

L'última patera rescatada portava 38 persones, entre elles dos nens, que s'han traslladat al Port de Màlaga. Ha estat el mateix lloc on han anat 64 migrants més, rescatats d'una embarcació localitzada a 12 milles de la costa andalusa.

També al mar d'Alborán s'han rescatat 29 persones, entre les quals quatre dones, un nen i una nena, d'una patera, i Salvament Marítim n'ha embarcat 50 que havien arribat a l'illa d'Alborán pels seus mitjans.

A més a més, s'ha rescatat els 39 ocupants d'una llanxa pneumàtica i 34 més, entre les quals cinc dones, d'una quarta embarcació. La majoria tenen deshidratació i només alguns han necessitat assistència sanitària. Fins ara, cap no ha requerit ser ingressat a l'hospital. De fet, des de començaments d'any, més de 10.000 persones han arribat a aquesta frontera sud per via marítima.

Mentrestant, continua la recerca dels 43 immigrants que van desaparèixer dissabte d'una patera enfonsada a Alborán.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut