Una protesta de treballadors sanitaris aquest desembre a Barcelona (ACN/Laura Fíguls)

Més aturades a Salut: els tècnics sanitaris anuncien vaga indefinida des del 8 de gener

L'aturada se sumarà a la vaga indefinida d'infermeres que va començar fa més de dues setmanes

Els tècnics sanitaris se sumen a les infermeres i faran vaga indefinida a partir del 8 de gener. Reclamen que se'ls reconegui professionalment, cosa que diuen que no fa l'acord firmat amb Salut.

Són treballadors i treballadores de diferents serveis en centres de salut, des d'urgències, fins a laboratoris i quiròfans.

Si no hi ha canvis, doncs, la vaga afectarà hospitals i atenció primària, ja que no es podran fer proves d'imatge, electrocardiogrames, analítiques, espirometries o tasques de laboratori com les biòpsies, per exemple.

L'aturada l'han anunciat la Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS) i els sindicats membres, el Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS).

Denuncien "maltractament"

El col·lectiu denuncia el "maltractament" i la inactivitat del departament de Salut i l'Institut Català de la Salut a l'hora de resoldre les desigualtats laborals i econòmiques que pateix.

Així mateix, ha convocat una manifestació aquest dissabte a Barcelona. "La situació actual és un reflex del desinterès cap a uns treballadors sanitaris essencials per al diagnòstic, seguiment i tractament dels pacients, així com per als qui presten cures fonamentals", han indicat els sindicats.

Els representants dels treballadors han explicat que la decisió s'ha pres després que l'ICS hagi traslladat als afectats que les millores retributives sol·licitades no poden aplicar-se perquè l'acord està tancat.

"No entenem per què es va signar un acord que deixa de banda part dels professionals sanitaris, per això, davant la seva falta d'actuació, no tenim cap altra opció que paralitzar la sanitat catalana amb una vaga indefinida", han sentenciat.

ARXIVAT A:
SalutDrets laborals
Anar al contingut