L'actriu i directora nord-americana Meg Ryan a Barcelona
L'actriu i directora nord-americana Meg Ryan a Barcelona

Meg Ryan porta a Barcelona "El que passa després", una pel·lícula "d'amor i reconciliació"

L'actriu ha presentat al BCN Film Festival la comèdia romàntica que dirigeix i protagonitza

L'actriu nord-americana Meg Ryan és a Barcelona en la vuitena edició del BCN Film Festival, on presenta la seva segona pel·lícula com a directora: la comèdia romàntica "El que passa després", que també protagonitza, al costat de David Duchovny, el popular actor d'"Expedient X".

"Sempre hi ha lloc per a la comèdia romàntica al cinema", ha dit l'actriu, que es va fer famosa a finals dels 80 i als 90 amb títols com "Quan en Harry va trobar la Sally", "French kiss", "Alguna cosa per recordar" o "Tens un e-mail".

"El cinisme és massa fàcil", ha dit en una trobada amb mitjans quan li han preguntat si el món és cada cop menys romàntic i més cínic.

Meg Ryan ha explicat que les comèdies romàntiques miren cap al futur, però que ella ho ha fet "cap al passat", buscant una oportunitat per desembolicar els malentesos dels seus protagonistes i que la pel·lícula té trames subjacents com la malenconia, la nostàlgia, el fet de tenir fills i el fracàs.

"És una pel·lícula d'amor, de reconciliació, de trobar pau i divertir-se", ha resumit a TV3.


Dos amants que es retroben

"El que passa després" explica la història de Willa i Bill, amants de joventut que es retroben en un aeroport dècades després d'haver-se separat. Atrapats per una tempesta de neu, l'única cosa que volen és arribar a casa al més aviat possible. Però en el transcurs d'una nit, mentre esperen que es reprenguin les connexions aèries, revisen el que podria haver estat la seva relació i també el que podria ser novament.

Meg Ryan va pensar en "El que passa després" durant la pandèmia, "quan tothom estava tancat i aïllat, no connectat" i va pensar que "era una oportunitat de la qual es podia aprofitar la cultura americana, amb aquesta necessitat de reconnectar, una cosa que està darrere d'aquesta pel·lícula, on dues persones estan disposades a dir 'ho sento', a reconciliar-se, a entendre's".

Un fotograma d'"El que passa després"

A parer seu, aquest rerefons també parla "del moment que viuen els Estats Units" i "desitjaria que passés aquesta reconnexió, aquesta reconciliació", ha afegit l'actriu.

Ryan va poder tirar endavant el projecte coproduint-lo, "amb un pressupost molt limitat, amb molt poc temps, 29 nits", però creu que "les pel·lícules independents tenen ara més oportunitats a través de les plataformes de streaming, un nou model mundial actualitzat respecte a la sortida que abans tenia aquest tipus de cine amb el DVD".

Meg Ryan, estrella destacada del BCN Film Festival, des de l'hotel Casa Fuster (EFE/Enric Fontcuberta)

L'exemple d'Ephron i altres directores

L'actriu ha recordat grans directores que la van dirigir i que li han servit com a exemple en la seva faceta com a realitzadora, com Nora Ephron, Jane Campion i Diane Keaton, i ha subratllat que amb Ephron va fer quatre pel·lícules i la considera amiga i mentora: "Va ser part de la meva vida", ha dit.

Ryan ha assegurat que la indústria de Hollywood és "una forma artística mercantil, dos termes que de vegades s'anul·len", i ha subratllat la sort que va tenir de treballar amb directores tan creatives com elles.

"Mai no vaig pensar que era una feina que no podia fer per ser dona. Probablement és perquè havia vist aquestes dones fent-ho i ho feien en una època en la qual no hi havia gaires dones dirigint", ha afegit.

L'actriu i directora considera que la posició de la dona en la indústria del cinema ha millorat, però que en alguns aspectes s'ha retrocedit i en altres s'ha avançat, "com en tot".

Ryan és una de les principals presències internacionals d'aquesta edició del BCN Film Festival juntament amb la del director Richard Linklater.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut