Vista aèria presa per l'exèrcit israelià de la zona on centenars de civils s'agrupaven per obtenir aliments (EFE)

Massacre a Gaza: maten a trets més de 100 civils mentre feien cua per rebre farina

Segons diverses fonts, la xifra de ferits arriba als 760

RedaccióActualitzat

Al voltant de 110 civils palestins haurien mort i més de 700 haurien quedat ferits mentre feien cua perquè els donessin farina en un punt de repartiment al sud-oest de Ciutat de Gaza, aquest dijous, en un atac comès per l'exèrcit israelià.

Els hospitals de la ciutat, que ja estan del tot col·lapsats, no han parat de rebre morts i ferits durant tot el matí.

Segons diversos testimonis, hi havia una multitud al voltant d'un dels poquíssims camions d'ajuda humanitària que arriben actualment al nord de la Franja quan, de sobte, tancs, drons i vehicles blindats israelians haurien obert foc.

Israel, però, parla de tragèdia. Assegura que les tropes que protegien els camions s'han sentit amenaçades en estar envoltats per milers de persones a la cerca de menjar. A partir d'allà, foc real i dotzenes de civils morts.

L'exèrcit israelià, que reconeix haver obert foc i, per tant, haver causat víctimes, afegeix que hi ha morts pels cops de la multitud en voler accedir al menjar i també atropellats pels camions.

Un testimoni explicava que, després de disparar, els tancs han avançat per damunt d'alguns dels cossos que hi havia a terra. El balanç de víctimes creix a mesura que passa el temps. 

Hamas ja ha alertat que aquesta matança posa en perill la seva continuïtat en les negociacions per a una treva que es fan a Qatar.

L'exèrcit israelià estaria al darrere de la matança (Reuters/Amir Cohen)

El Ministeri de Sanitat de la Franja de Gaza, en mans de Hamas, parla de més de 760 persones ferides de diversa consideració i en culpa Israel:

"L'atac ha estat premeditat i intencionat, en el context del genocidi i la neteja ètnica del poble de la Franja de Gaza. L'exèrcit d'ocupació sabia que aquestes víctimes havien arribat a aquesta zona per obtenir aliments i ajuda, però les ha matat a sang freda."

L'exèrcit israelià, per la seva part, ha assegurat que les seves tropes s'haurien sentit amenaçades i per això han disparat contra la multitud. Han afegit, també, que estan "investigant l'incident". 

Els atacs israelians ja han provocat uns 30.000 morts a la Franja de Gaza des de l'inici de l'ofensiva, la immensa majoria civils.

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
Anar al contingut