Barcelona

Mascarell diu que no li ha agradat "gens, gens, gens, gens" la gala dels Gaudí

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no s'ha mossegat la llengua a l'hora de donar la seva opinió sobre la gala del cinema català, els premis Gaudí. "Em moriria si no us digués que no em va agradar gens, gens, gens, gens la gala", ha afirmat, perquè "no va ser un exercici d'autoestima de tots plegats a favor del cinema". Mascarell ha carregat contra la gala dirigida per Joel Joan, durant l'acte per fer-se la foto de família amb els premiats, que ha aplegat només una petita part dels guardonats.

RedaccióActualitzat
"Ja que la gala va ser capaç d'expressar-se amb tota naturalitat, jo crec que també hi tinc dret", ha argumentat davant del mateix Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema Català i director artístic de l'esdeveniment, que ha apel·lat a la llibertat d'expressió. Mascarell li ha replicat: "Llibertat d'expressió? Tu no em vas donar el dret de contestar". 

El conseller ha admès que no li van agradar els gags que vinculaven corrupció i política. "Potser hi ha molts corruptes, però també n'hi ha que no ho són", ha remarcat. I ha advertit que si convertim tots els polítics en corruptes, "aquest país anirà avall". 

Mascarell també ha retret al sector que es queixi constantment. "Hi ha gent que té menys dret a queixar-se", ha advertit tot remarcant que les administracions "estem fent un esforç tremendament gran perquè el cinema català continuï avançant". 

El conseller ha fet una al·lusió indirecta al Liceu quan ha afirmat: "Hem pres la decisió que algunes institucions tinguin problemes i altres no". 

Davant del productor i el guionista de "Mientras duermes" o el director de "Catalunya über Alles!", Mascarell s'ha vantat d'haver vist "pràcticament totes" les pel·lícules guardonades.

En aquests enllaços pots veure un resum de la gala i la gala sencera
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut