Bellaterra

Mas proposa un "nou moviment que ocupi un centre ampli" amb gent de CDC i altres sectors

Mas vol guanyar "el camp de les idees a l'unionisme espanyol i a l'esquerra populista i doctrinària"

RedaccióActualitzat

Convergència i Artur Mas encaren la refundació del partit. En un Consell Nacional celebrat a Bellaterra, el partit ha posat en marxa els mecanismes de renovació interna.

Després de fer un pas al costat, és Artur Mas qui lidera aquest procés i així ho ha deixat clar en el seu discurs. Mas ha posat en marxa la refundació anunciant que ja treballa per impulsar un "nou moviment" per ocupar la centralitat política del país.

El president de Convergència demana que el partit tinguit el mateix "esperit fundacional" que té el país. I posa dos objectius al nou moviment:

"Primera feina: organitzar-nos de tal manera que puguem passar el 50% dels vots en una candidatura sobiranista. Segona feina: No deixem el camp de les idees i el camp de com s'ha d'articular aquest país en un futur ni a l'unionisme espanyol ni a l'esquerra populista i doctrinària catalana amb qui no compartim el model de país. Ni una cosa ni l'altra"

Mas assegura que "el projecte sobiranista és l'únic que ara mateix té cos a Catalunya". I argumenta que Convergència s'ha de situar en la centralitat per "articular un país pròsper, modern, on es premiï el talent, just, solidari i posat al dia".

El líder de CDC creu que aquest moviment ha de tenir una "vocació d'ocupar tant com pugui el centre ampli d'aquest país". Per això ha explicat que la nova plataforma estarà formada per gent de Convergència, però també per d'altres sectors de la societat catalana.

"Convido la socitat catalana a ajudar a configurar aques nou moviment a base d'aportar idees, reflexió i talent"

Mas assegura que tot s'ha de poder repensar i reflexionar pensant en els pròxims 20 o 30 anys d'aquest país. El líder de CDC ha explicat que, després del seu pas al costat, ell es pot dedicar a impulsar aquest moviment:

"Dins de Convergència compteu amb mi pel que pugui ajudar, però jo al mateix temps articularé aquesta nova plataforma amb gent que no sigui de Convergència amb aquell esperit de la casa gran. Gent que no sigui del partit perquè puguem arribar a una sintesi que ens pot portar que la nostra base sigui una base més àmplia"

Crítiques a la CUP

Al principi del seu discurs, Mas ha tingut unes paraules molt dures contra "l'esquerra catalana". Sense citar-los, Mas ha carregat contra la CUP, a qui s'ha referit com a "esquerra populista i doctrinària". Els acusa de tenir un model que perjudica el país:

"Tenen un model que no convertirà Catalunya ni en un país modern, ni en un país pròsper, ni tampoc en un país just"

Ovació a Puigdemont

Mas també ha fet referència al seu relleu al capdavant de la presidència de la Generalitat. Assegura que des del principi va estar convençut de la tasca que faria Carles Puigdemont i li ha reconegut la tasca feta fins ara:

"El resultat de les decisions, almenys de moment en forma del nou govern i del nou president, demostren un encert molt gran"

Aquesta frase ha estat acollida amb una llarga ovació de prop d'un minut a la seu del consell nacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut