Barcelona

Mas-Colell reclama els diners de l'addicional tercera, però Montoro respon que no és un compte pendent

La Generalitat no veurà els diners de la disposició addicional tercera. El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ho ha deixat des de Catalunya i just després d'una reunió sorpresa amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. En la trobada, Mas-Colell ha reclamat els 219 milions que marca la disposició addicional tercera de l'Estat, però Montoro li ha contestat que no hi ha diners i fins i tot ha negat que el compromís sigui un compte pendent del govern espanyol.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha mantingut una reunió secreta amb el ministre Cristóbal Montoro. No s'havia anunciat, no hi havia voluntat de fer-la pública, però TV3 ha sabut de la trobada.

Just poques hores després que Convergència i Unió hagués decidit presentar esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat, la reunió havia de servir per acostar posicions entre els dos governs. Però tenint en compte les declaracions dels dos protagonistes no sembla que hagi estat així.

El conseller Mas-Colell ha tornat a reclamar els diners que considera que el govern espanyol deu a Catalunya. La famosa disposició addicional tercera de l'Estatut que s'ha de dotar amb 219 milions d'euros. La resposta del ministre Montoro, que és a Barcelona en un acte del PP, ha estat clara: els 219 milions no vindran a Catalunya. El titular d'Hisenda assegura que no hi ha diners per fer-ho. Afegeix, a més, que no és un compte pendent de l'Estat.

Montoro ha optat per la línia que ja va obrir el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, que va assegurar que el govern espanyol no està obligat a pagar els diners de la disposició de l'Estatut per infraestructures. El ministre d'Hisenda assegura que en els pressupostos de 2012 "no hi ha més diners", que "no es pot donar més crèdit" i que "s'ha de renunciar a gastar".

Montoro considera que Catalunya necessita finançament no directe dels pressupostos, sinó finançament bancari i que per aconsseguir-ho calen uns pressupostos molt austers. Mas-Colell contesta que el pressupost català ja és molt auster. El conseller considera la disposició addicional tercera irrenunciable i assegura que no és una partida de diners extraordinària.

El joc dels pressupostos

Montoro ha insistit a CiU que rectifiqui el seu vot als pressupostos. El portaveu del partit al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, li ha contestat que pagui els milions que deu si vol el suport de la formació nacionalista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut