Barcelona

Mas-Colell avisa que l'ofec financer de Madrid pot posar en perill els serveis públics

El conseller d'Economia dubta que el 2015 hi hagi un nou sistema de finançament perquè no hi ha negociacions

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia ha confirmat que la Generalitat i l'Estat no estan negociant en aquests moments el nou sistema de finançament català. Mas-Colell ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que dubta que Madrid aprovi un nou model l'any que ve i alerta que això pot posar en perill la sostenibilitat dels serveis públics: "Això ens pot situar en un 2015 més conflictiu malgrat que l'economia va millor". El conseller ha demanat novament un esforç als funcionaris perquè els ciutadans no pateixin aquest deteriorament pressupostari.

El titular d'Economia ha dit que la previsió per al 2015 és que l'Estat disminueixi encara més les transferències econòmiques a Catalunya: "La situació econòmica ha començat a millorar, però el que se'ns transfereix aquest 2014 ha baixat respecte al 2013 i no sóc optimista respecte a l'any que ve." A més, Mas-Colell desconfia que l'Estat tingui a punt per a l'any vinent el nou sistema de finançament i creu que el govern espanyol "té la intenció de trampejar mantenint l'actual règim d'ofec a les hisendes autonòmiques".

El conseller també ha manifestat que si s'haguessin de fixar els termes d'una eventual independència, Catalunya "negociaria amb molta generositat" la contribució en solidaritat a la resta de territoris. Mas-Colell ha reiterat que el Principat tindria "sense cap mena de dubte" prou ingressos per fer front a les despeses que suposa un estat propi.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut