Barcelona

Mas amenaça Rajoy de no pactar amb el PP a Madrid si "toca els nassos" amb el català

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat que l'actual sistema d'immersió lingüística en català a les escoles del nostre país no es tocarà. Ho ha afirmat en una entrevista radiofònica en què també ha advertit al Partit Popular que fer batalla del tema de la llengua és un greu error. "Per què als catalans ens han de tocar els nassos amb el català?", s'ha preguntat. I dirigint-se al líder del PP a Espanya, Mariano Rajoy, ha assegurat que "encara són a temps de fer un pas enrere".

Actualitzat
Artur Mas ha fet palesa la seva indignació per la polèmica que ha generat la sentència del TSJC sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes. "Ningú toca els nassos als espanyols amb el castellà, ni als francesos amb el francès, ni als alemanys amb l'alemany. Per què ens han de tocar els nassos amb el nostre idioma?", s'ha preguntat el president català en una entrevista a Rac 1.

"Fa molts segles que ens toquen els nassos amb el tema del català", ha afegit, "intenten que vagi a menys perquè configura la nostra identitat col·lectiva". Per Mas, amb aquest tema "no s'hi juga" i s'ha mostrat convençut que el recurs que presenta el govern contra la sentècia tirarà endavant: "Tenim molta fortalesa jurídica".

Recursos judicials a banda, el president català ha llançat un missatge al Partit Popular del "gravíssim error" que suposarà per a la formació embolicar-se "en un conflicte innecessari des del punt de vista lingüístic". Mas ha instat el partit liderat per Mariano Rajoy a no traspassar "línies vermelles" perquè, si no, ha assegurat "segons quines coses vulgui fer el PP quan governi Espanya, amb CiU i l'actual govern de la Generalitat hi haurà poca cosa a fer". "Hauran d'elegir", ha sentenciat el cap de l'executiu.

Escenari a Catalunya

Malgrat això, i en clau catalana, Mas no ha descartat tornar a pactar els pressupostos amb el PP si l'esquerra, ha dit, "gira l'esquena" al govern. En el mateix sentit es va manifestar el portaveu Francesc Homs després que el Consell Exectiu va aprovar el text del recurs al Suprem. Malgrat defensar el model lingüístic amb "peti qui peti", Homs va evitar marginar el PP de cara a futurs pactes amb el govern: "No crec que el PP tingui ara més interès en la qüestió lingüística que en l'atur o la crisi".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut