Barcelona

Mas admet desavantatge per acollir l'Eurovegas però defensa que seria clau per a Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut que Barcelona es troba en desavantatge respecte de Madrid en la cursa per aconseguir el projecte de ciutat del joc Eurovegas. De tota manera, Artur Mas ha afirmat que el govern esmerçarà tots els esforços perquè vingui a Catalunya perquè, més enllà de tot el que es pugui retreure, ha dit, va en la línia de convertir Barcelona en la primera ciutat turística d'Europa.

RedaccióActualitzat
En la cursa per acollir aquest macrocomplex lúdic, però, té clar avantatge Madrid, que ja fa temps que hi negocia, segons ha admès el mateix president Mas al Parlament de Catalunya l'endemà de reunir-se amb el promotor del projecte. A la sessió de control, el president, però, ha assegurat que el govern fa tot el possible per "equilibrar" aquesta situació.

A banda de l'atractiu que ja tenen per si mateixos els espectacles i altres atraccions, Mas ha explicat que Catalunya guanyaria més capacitat per atreure "congressos i convencions". En la mateixa línia, el president ha defensat que el projecte seria clau per "convertir Catalunya i Barcelona en el principal líder turístic d'Europa". També ha assegurat que el govern és conscient que aquest projecte pot contribuir a combatre l'atur en un territori on hi ha més de 600.000 aturats.

Eurovegas es podria aixecar a Viladecans si, finalment, el magnat nord-americà del joc i l'oci Sheldon Adelson es decideix per Catalunya. De guanyar Catalunya, l'Eurovegas es podria instal·lar en uns terrenys de Viladecans, situats a tocar de l'aeroport entre els estanys del Remolar i de la Murtra, que pertanyen majoritàriament al Futbol Club Barcelona, que mai no hi ha pogut fer res per les restricions de caràcter mediambiental. La proximitat de l'aeroport limitaria l'altura màxima dels edificis que s'hi poden construir, cosa que pot representar un inconvenient per al projecte. Els principals avantatges, les excel·lents comunicacions i estar a tocar de Barcelona i del seu port, on arriben milers de creueristes.

De moment, el govern no ha explicat el detall del projecte als alcaldes dels municipis on són aquests terrenys, no només Viladecans, també Sant Boi. Aquests, en principi no es mostren contraris a Eurovegas, però exigeixen més informació i que es compleixin totes les normatives vigents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut