Julie Andrews interpretava la mainadera més famosa de Hollywood
Julie Andrews interpretava la mainadera més famosa de Hollywood

"Mary Poppins" ja no és apta per a infants al Regne Unit per discriminatòria

La Junta Britànica de Classificació de Pel·lícules (BBFC) eleva la qualificació d'edat de la mítica pel·lícula, 60 anys després de la seva exitosa estrena

RedaccióActualitzat

"Mary Poppins" ja no es considera un film apte per a tots els públics al Regne Unit. La Junta Britànica de Classificació de Pel·lícules (BBFC) n'ha elevat la classificació perquè considera que conté termes despectius i els infants no l'haurien de mirar sols.

Fins ara, estava valorada amb una "U", que significa que no conté material que pugui ofendre. Però 60 anys després de la seva exitosa estrena, la BBFC n'ha modificat la classificació i ara la marca amb un "PG" (sota supervisió parental).

A la web, hi figura l'etiqueta "llenguatge discriminatori", segons informava el Daily Mail.

La BBFC eleva la classificació d'edat de la pel·lícula que va triomfar fa 60 anys
La BBFC eleva la classificació d'edat de la pel·lícula que va triomfar fa 60 anys (www.bbfc.co.uk)

El motiu? La BBFC ho atribueix a la paraula "hotentot", un nom despectiu que van posar els colons holandesos als khoikhoi, grups de pastors nòmades que estaven entre els primers habitants del sud d'Àfrica. Un terme utilitzat històricament pels europeus, que ara es considera racista. 

Aquesta paraula la fa servir el personatge de l'Almirall Boom dues vegades durant la pel·lícula. En primer lloc, quan parla d'unes persones que no apareixen en pantalla. I posteriorment, en una de les escenes més recordades, per referir-se a infants del film que tenen les cares enfosquides per la brutícia.

A partir d'una investigació sobre racisme i discriminació, la BBFC considera preocupant per als pares "la possibilitat d'exposar els infants a un llenguatge o comportament discriminatori que puguin reproduir posteriorment sense adonar-se'n", segons apunta l'organisme.

A l'hora de decidir com classificar una pel·lícula, es tenen en compte les escenes que poden mostrar comportaments perillosos o discriminatoris, o referències a les drogues o el sexe. I també, el llenguatge utilitzat o les escenes amb amenaces, terror o violència.

Aquesta nova classificació només afecta la versió cinematogràfica de la popular pel·lícula ambientada al Londres de principis del segle XX. Les versions per veure a casa encara mantenen l'etiqueta d'"apte per a tots els públics". 
 

La mainadera més famosa de Hollywood

El personatge fictici de Mary Poppins va ser creat per P. L. Traver i interpretat al cinema per Julie Andrews. El film que explica la història de la mainadera més popular de Hollywood forma part del nostre imaginari col·lectiu. Qui més qui més, tothom recorda com, gràcies a la màgia, arribava en paraigua a casa d'una família anglesa per cuidar-se dels seus fills. 

La pel·lícula del "Supercalifragilisticexpialidocious", guanyadora de cinc Oscars, es va estrenar al 1964

"Mary Poppins" està inspirada en una sèrie de llibres de Pamela Lyndon Travers. De fet, el camí per aconseguir que la història de la mainadera es portés a la gran pantalla va fer suar Walt Disney, perquè l'escriptora anava refusant totes les propostes d'adaptació que se li presentaven.

 

 

ARXIVAT A:
CinemaRegne Unit
Anar al contingut