Maria Climent, Imma Monsó i Elisabet Riera, finalistes a la millor novel·la de l'any d'Òmnium

El premi es donarà a finals de gener

Les novel·les "A casa teníem un himne", de Maria Climent, "La mestra i la Bèstia", d'Imma Monsó, i "Una vegada va ser estiu la nit sencera", d'Elisabet Riera, han estat escollides com a finalistes a la setena edició del Premi Òmnium a la mllor novel·la de l'any.

Una edició, així doncs, amb clar domini femení i en què destaca també que les tres obres aspirants són de tres editorials diferents: L'altra Editorial, Anagrama i Males Herbes.

Les tres novel·les finalistes han estat escollides per un jurat independent format per Magí Camps, Neus Real, Marta Pessarrodona, Toni Puntí i Marta Segarra.

"A casa teníem un himne", de Maria Climent, descriu la relació d'una mare i dues filles distanciades, marcada pels secrets dins la família. Amb un sentit de l'humor agredolç, l'obra reflexiona sobre les decisions que prenem al llarg de la vida i les oportunitats perdudes.

Per la seva banda, la novel·la d'Imma Monsó "La mestra i la Bèstia" retrata la visió personal de la història de la Catalunya de postguerra d'una professora en un entorn rural.

I la tercera candidata al guardó, "Una vegada va ser estiu la nit sencera", d'Elisabet Riera, és un homenatge a les veus de les trobadores, a través d'un viatge iniciàtic.

El premi es donarà a finals de gener del 2024. La novel·la guanyadora s'emportarà els 25.000 euros que ofereix aquest guardó, el més ben dotat econòmicament per a una obra publicada.

 

ARXIVAT A:
LiteraturaÒmnium Cultural
Anar al contingut